INZERCE

Domácí pizza pro milovníky Itálie

Tradiční jídlo italské kuchyně si můžete vykouzlit i u Vás doma!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 450 g hladká mouka Přidáno do
  • 5 extra panenský olivový olej lžic Přidáno do
  • 20 g Čerstvé pivovarské kvasnice Přidáno do
  • 112 dl plnotučné mléko Přidáno do
  • 300 g rajčata Přidáno do
  • 150 g mozzarella Přidáno do
  • 30 g Solené ančovičky Přidáno do
  • 1 Oregano špetka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Droždí rozdrobte do misky a rozpusťte v decilitru vlažné vody.

2. Krok

Mouku prosejeme na prkénko a uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme rozpuštěné droždí, lžíci oleje, špetku soli a teplé mléko a suroviny promícháme. Těsto opakovaně mneme , vytvarujeme z něj kouli, vložíme ji do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu nebo dokud téměř nezdvojnásobí svůj objem.

3. Krok

Mezitím blanšírujte rajčata v hrnci s vroucí vodou; slijte je, opatrně oloupejte, odstraňte semínka vodu a poté je nakrájejte nadrobno.

4. Krok

Mozzarellu nakrájejte na kostičky. Sardelky omyjte pod tekoucí vodou, abyste je zbavili veškeré soli, osušte je, odstraňte kosti a hlavičky a nakrájejte je na malé kousky.

5. Krok

Těsto znovu prohněťte a pomocí pomoučeného válečku ho rozválejte na tenký plát; položte ho na plech potřený olejem, rozložte na něj nakrájenou rajčatovou dřeň, posypte špetkou soli a špetkou pepře a nakonec na něj rozložte kostky mozzarelly, ančovičky, oregano a trochu oleje.

6. Krok

Plech vložte do trouby vyhřáté na 230 °C a domácí pizzu pečte asi 25 minut. Vyjměte ji z trouby a podávejte horkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Vánoční

84 recepty

Mascarpone

132 recepty

Saláty

267 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty