:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/M0aKAAALWkyys6qJsyPp/08e853513a29f901162d583643866c.png)
Domácí lučina z tvarohu a jogurtu
Domácí lučina je mírně kyselá, hladká a jemné chuti. Populární je zejména na Slovensku, ale postupem času si získala oblibu i u nás v Česku. Ideální je k pokrmům, které potřebují mírně kyselou příchuť.
Ingredience
- 500 gramy cottage sýr
- 1 ks jogurtu bílého
- Sů podle chuti
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Tvaroh přelijte jogurtem a všechno důkladně promíchejte.
Směs dejte do vroucí vody a vařte asi 15 minut.
Poté směs scedíte přes plátěný nebo cedníkový sáček a nechte 2 dny zrát na chladném místě.
Po dvou dnech lučinu opět promíchejte a ochutnejte solí.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Domácí lučina z tvarohu a jogurtu
Domácí lučina je mírně kyselá, hladká a jemné chuti. Populární je zejména na Slovensku, ale postupem času si získala oblibu i u nás v Česku. Ideální je k pokrmům, které potřebují mírně kyselou příchuť.
Tvaroh přelijte jogurtem a všechno důkladně promíchejte.
Směs dejte do vroucí vody a vařte asi 15 minut.
Poté směs scedíte přes plátěný nebo cedníkový sáček a nechte 2 dny zrát na chladném místě.
Po dvou dnech lučinu opět promíchejte a ochutnejte solí.
Jak jste tento recept připravili?