INZERCE

Zdroj: Pixabay: ThorstenF

Domácí hamburgerové housky

Je pravděpodobné, že to bude ta nejlepší domácí hamburgerová houska, jakou jste kdy měli! Mějte na paměti, že každá trouba peče jinak, takže se nespoléhejte jen na hodiny, ale také na svou intuici.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 350 g Mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 polévková lžíce olej Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 čajová lžička cukr Přidáno do
  • 2 dl Teplá voda Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Recept začněte vařením čerstvého droždí s cukrem a teplou vodou po dobu asi 10 minut. Aby se droždí rozpustilo, je nejlepší, když voda není příliš horká, ale ani příliš vlažná, protože pro práci droždí potřebujete správnou teplotu.

2. Krok

Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Jakmile droždí vzejde, vlijte ho do moučné směsi, přidejte olej a dobře promíchejte. Měli byste získat mírně lepivé, snadno tvarovatelné těsto.

3. Krok

Těsto přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny. Vyplatí se věnovat pozornost době kynutí, protože právě díky ní jsou hamburgerové housky opravdu lahodné a vzdušné.

4. Krok

Když těsto vykyne, vytvarujte z něj šest stejných buchet a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 15 minut odpočívat a poté je pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím se vyplatí zkontrolovat barvu, pokud je pěkně zlatavě hnědá, je dokonalá.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty