:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Drmfc_Ed9DdcAJ9psZ3T/466e8be120778c8d669240a24f676f.jpeg)
Zdroj: Fudio from Getty Images
Domácí bagety
Recept na domácí bagety v tradičním francouzském stylu. Tyto bagety jsou krásně křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Jsou ideální na snídani nebo na oběd.
Ingredience
- 500 g mouka hladká speciální
- 10 g Sůl
- 20 g cukr
- 7 g Suché kvasnice
- 350 ml voda
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
Pomalu přidávejte vodu a míchejte.
Často přesouvejte na prkénku a nechte zakryté kynout 2 hodiny.
Po vykynutí těsto rozdělte a vyválejte z něj bagety, které přeneseme na vymaštěný plech.
Nechte bagety kynout ještě 30 minut a poté je vložte do předehřáté trouby na 220°C.
Bagety pečeme 25 minut.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Domácí bagety
Recept na domácí bagety v tradičním francouzském stylu. Tyto bagety jsou krásně křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Jsou ideální na snídani nebo na oběd.
V míse smíchejte hladkou mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
Pomalu přidávejte vodu a míchejte.
Často přesouvejte na prkénku a nechte zakryté kynout 2 hodiny.
Po vykynutí těsto rozdělte a vyválejte z něj bagety, které přeneseme na vymaštěný plech.
Nechte bagety kynout ještě 30 minut a poté je vložte do předehřáté trouby na 220°C.
Bagety pečeme 25 minut.
Jak jste tento recept připravili?