INZERCE

Zdroj: Canva

Dokonalý hovězí vývar, pomalu tažený

Hovězí vývar je základ mnoha pokrmů a vynikajících polévek. Připravte si perfektní silný, základem je ho dlouho táhnout, ideálně 6-8 hodin. Pomalu tažený vývar je typický pro různé země po celém světě, a je oblíbený pro svou chuť a nutriční hodnoty.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
8
  • 2 kg hovězího kostí Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 celerové klásky Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
  • 1 lžička černého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
INZERCE

Postup

480 min.
1. Krok

Omyjte hovězí kosti a osušte je papírovou utěrkou.

2. Krok

V hrnci rozehřejte olej a orestujte kosti na vysoké teplotě po dobu 5-7 minut.

3. Krok

Přidejte nakrájené cibule, mrkve a celer, orestujte dalších 5 minut.

4. Krok

Přidejte ocet, sůl a pepř, zalijte vodou a přiveďte k varu.

5. Krok

Snižte teplotu a přiklopte poklicí, nechte vývar vařit na mírném plameni po dobu 6-8 hodin.

6. Krok

Poté vývar přeceďte přes plátýnko nebo síto.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Poctivá dršťková polévka

Klasická česká dršťková polévka je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších jídel v České republice. Je velmi chutná a rychlá na přípravu, takže by měl každý, kdo má rád tradiční českou kuchyni, tento recept vyzkoušet.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.
anna01
anna01
Náhled receptu Uzená polévka s kroupami jako od babičky
Videorecept

Uzená polévka s kroupami jako od babičky

Jak na uzenou polévku s kroupami jako od babičky? Stačí pár základních ingrediencí a snadných kroků a máte vynikající vydatnou polévku, ideální na zahřátí v chladných dnech.
anna01
anna01
Náhled receptu Hovězí dušená roštěná
Videorecept

Hovězí dušená roštěná

Tento recept na hovězí dušenou roštěnou je jednoduchý a krásně vychucený, maso je potřeba opravdu déle vařit, aby bylo měkké a plné chuti.

Gulášová polévka

Hovězí guláš je polévka k hlavnímu jídlu - polévka pro hrdiny. Neděste se množství papriky - funguje, to vám slibujeme.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Poctivá dršťková polévka

Klasická česká dršťková polévka je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších jídel v České republice. Je velmi chutná a rychlá na přípravu, takže by měl každý, kdo má rád tradiční českou kuchyni, tento recept vyzkoušet.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.
anna01
anna01
Náhled receptu Uzená polévka s kroupami jako od babičky
Videorecept

Uzená polévka s kroupami jako od babičky

Jak na uzenou polévku s kroupami jako od babičky? Stačí pár základních ingrediencí a snadných kroků a máte vynikající vydatnou polévku, ideální na zahřátí v chladných dnech.
anna01
anna01
Náhled receptu Hovězí dušená roštěná
Videorecept

Hovězí dušená roštěná

Tento recept na hovězí dušenou roštěnou je jednoduchý a krásně vychucený, maso je potřeba opravdu déle vařit, aby bylo měkké a plné chuti.

Gulášová polévka

Hovězí guláš je polévka k hlavnímu jídlu - polévka pro hrdiny. Neděste se množství papriky - funguje, to vám slibujeme.

Reels

Nové