INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Dokonalá šlehačková bábovka

Tato dokonalá šlehačková bábovka je bohatá na chutě a lehká na textuře. Šlehačka dodává vláčnost a nadýchanost. Bábovka je skvělá na nedělní odpoledne k hrníčku skvělé kávy.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 250 ml šlehačky Přidáno do
  • 260 g mouky Přidáno do
  • 150 g cukru moučka Přidáno do
  • 12 Balíček prášku do pečiva Přidáno do
  • 2 Balíčky vanilkového cukru Přidáno do
  • 5 ks vajec Přidáno do
  • citronová kůra Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčka oddělte na žloutky a bílky.

2. Krok

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté do směsi přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru a šlehačku.

3. Krok

K směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

4. Krok

Bílky vyšlehejte s špetkou soli na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do těsta.

INZERCE
5. Krok

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

6. Krok

Těsto vlijte do formy a dejte péct do trouby přibližně na 50-60 minut.

7. Krok

Pečenou bábovku vychlaďte a posypte práškovým cukrem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Dokonalá šlehačková bábovka

Tato dokonalá šlehačková bábovka je bohatá na chutě a lehká na textuře. Šlehačka dodává vláčnost a nadýchanost. Bábovka je skvělá na nedělní odpoledne k hrníčku skvělé kávy.

90
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vajíčka oddělte na žloutky a bílky.

2. Krok

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté do směsi přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru a šlehačku.

3. Krok

K směsi přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

4. Krok

Bílky vyšlehejte s špetkou soli na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do těsta.

5. Krok

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

6. Krok

Těsto vlijte do formy a dejte péct do trouby přibližně na 50-60 minut.

7. Krok

Pečenou bábovku vychlaďte a posypte práškovým cukrem.

Ingredience
250 ml
šlehačky
260 g
mouky
150 g
cukru moučka
12 Balíček
prášku do pečiva
2 Balíčky
vanilkového cukru
5 ks
vajec
citronová kůra
sůl