INZERCE
Zdroj: Pixabay
Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie
Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce oleje
- 500 g hovězího masa
- 1 Lžíce mouky
- 1 Lžíce rajčatové pasty
- 2 dcl červené víno
- 1 Lžíce krystalový cukr
- 1 Lžíce octa
- 1⁄2 lžičky soli
- 1⁄4 lžičky černého pepře
- 1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
- 1⁄2 lžičky sušené bazalky
- 3 dcl vývaru nebo vody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek do zlatova. Přidejte hovězí maso a orestujte dozlatova. Přidejte mouku a rajčatovou pastu a důkladně promíchejte. Přidejte víno, cukr, ocet, sůl, pepř, tymián a bazalku. Přidejte vývar nebo vodu a přiveďte k varu.
2. Krok
Snižte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném plameni po dobu 2 hodin, nebo dokud není maso měkké. Omáčku přeceďte přes plátýnko nebo síto a podávejte horkou s těstovinami nebo jako přílohu k masu.