INZERCE

Zdroj: Pixabay

Dokonalá boloňská omáčka jako z Itálie

Tento skvělý recept na boloňskou omáčku musíte zkusit. Není složitý, ale je to opravdová klasika plná chuti. Určitě se nevyplatí šetřit na ingrediencích. Je to typická omáčka pro Itálii a je ideální k těstovinám (špagety) nebo jako příloha k masu.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 1 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce rajčatové pasty Přidáno do
  • 2 dcl červené víno Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 14 lžičky černého pepře Přidáno do
  • 12 lžičky sušeného tymiánu Přidáno do
  • 12 lžičky sušené bazalky Přidáno do
  • 3 dcl vývaru nebo vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek do zlatova. Přidejte hovězí maso a orestujte dozlatova. Přidejte mouku a rajčatovou pastu a důkladně promíchejte. Přidejte víno, cukr, ocet, sůl, pepř, tymián a bazalku. Přidejte vývar nebo vodu a přiveďte k varu.

2. Krok

Snižte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném plameni po dobu 2 hodin, nebo dokud není maso měkké. Omáčku přeceďte přes plátýnko nebo síto a podávejte horkou s těstovinami nebo jako přílohu k masu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty