INZERCE

Zdroj: wmaster890 from Getty Images

Chřestová polévka se smetanou

Chutná chřestová polévka se smetanou, kterou uvaříte za hodinu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Chřest Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 50 g Máslo Přidáno do
  • 1 l Zeleninový vývar Přidáno do
  • Sůl, čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • 250 ml Smetana na vaření Přidáno do
  • muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nezapomeňte, že při krájení cibule se snažte nekrájet kořenovou část cibule, aby se nerozpadla na kousky.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek a osmažte je dozlatova.

3. Krok

Přidejte chřest a chvíli povařte. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že dušení chřestu dodá polévce ještě lepší chuť.

4. Krok

Zalijte je vývarem, osolte a opepřete a vařte asi 20 minut.

5. Krok

Polévku rozmixujte, přidejte smetanu, podle chuti muškátový oříšek a nechte ji chvíli povařit.

6. Krok

Před podáváním polévku ozdobte kouskem vařeného chřestu.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Zeleninová polévka s uzeným masem

Toto je jednoduchý a výživný recept na polévku, ve které uzené maso dodává speciální chuť.

Krémová polévka s fialovými bramborami

Krémová fialová bramborová polévka je ideální volbou pro všechny gurmány, kteří hledají něco jiného a originálního. Fialové brambory dodají polévce zajímavou barvu a lahodnou chuť.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Mexická polévka s masem a tacos

Mexická polévka s masem a tacos je lahodná, sytá a plná chuti, což je jídlo, které jsem mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele. Rozhodně se stala jedním z našich nejoblíbenějších jídel pro chladnější dny.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

špenátová polévka s bramborami

Krémová špenátová polévka s bramborami, která je ideální k obědu.

Výtečná polévka z fazolových lusků

Polévka z fazolových lusků je chutným, lehkým a zdravým alternativným způsobem, jak zužitkovat fazolové lusky, které by se jinak mohly vyhodit. Je perfektní pro vegany a vegetariány.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Zeleninová polévka s uzeným masem

Toto je jednoduchý a výživný recept na polévku, ve které uzené maso dodává speciální chuť.

Krémová polévka s fialovými bramborami

Krémová fialová bramborová polévka je ideální volbou pro všechny gurmány, kteří hledají něco jiného a originálního. Fialové brambory dodají polévce zajímavou barvu a lahodnou chuť.

Boršč vegetariánská ruská kuchyně

Boršč jsem připravovala a vychutnávala v mnoha variantách, ale tato vegetariánská verze vyniká. Je plná chuti a uspokojí potřebu něčeho vydatného a sytého, aniž bychom se museli uchýlit k masu. Zemitá chuť zeleniny dokonale ladí se sladkokyselou chutí červené řepy a rajčat.

Mexická polévka s masem a tacos

Mexická polévka s masem a tacos je lahodná, sytá a plná chuti, což je jídlo, které jsem mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele. Rozhodně se stala jedním z našich nejoblíbenějších jídel pro chladnější dny.

Polévka z červené čočky: jednoduchý, zdravý a rychlý recept

Připravte si tento vynikající recept na polévku z červené čočky. Je vhodný pro vegetariány i vegany!

špenátová polévka s bramborami

Krémová špenátová polévka s bramborami, která je ideální k obědu.

Výtečná polévka z fazolových lusků

Polévka z fazolových lusků je chutným, lehkým a zdravým alternativným způsobem, jak zužitkovat fazolové lusky, které by se jinak mohly vyhodit. Je perfektní pro vegany a vegetariány.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty