INZERCE

Čevabčiči

Evabčiči je původní balkánský pokrm. Jedná se o válečky či trubky z mletého masa, které se smaží na oleji nebo pečou v troubě či grilují. V zemi svého původu se tradičně připravují z skopového masa s přídavkem tradičních bylinek.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 600 g jemně mletého hovězího masa Přidáno do
  • 300 g jemně mletého jehněčího masa nebo vepřového Přidáno do
  • pokud dáváte přednost Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • mletého Přidáno do
  • 1 lžička jemné soli Přidáno do
  • 1 lžička černého pepře Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte hovězí maso, jehněčí maso a sůl (případně další koření).

2. Krok

Směs hněťte čistýma rukama po dobu 5 minut.

3. Krok

Maso přikryjte plastovou fólií a dejte přes noc do lednice.

4. Krok

Maso odkryjte a vmíchejte do něj prolisovaný česnek a černý pepř.

5. Krok

Ze směsi vytvarujte malé špalíčky, které nebudou delší ani širší než ukazováček - nejlépe to uděláte mokrýma rukama, aby se vám maso nelepilo. Po každém dalším válení si ruce

6. Krok

Namočte.

7. Krok

Předehřejte gril. Ideální je použít gril na dřevěné uhlí. Gril potřete olivovým olejem.

8. Krok

Mleté prsty grilujte na středním ohni, dokud nebudou rovnoměrně opečené a propečené ze všech stran.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Rýže

175 recepty

Bezmasé pokrmy

1339 recepty

Oběd

2794 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

266 recepty

Omáčky

412 recepty

Těstoviny

301 recepty