INZERCE

Zdroj: congerdesign from Pixabay

Červená řepa s křenem

Zdravá příloha k hlavnímu chodu - červená řepa s křenem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg červené řepy Přidáno do
  • 20 g křenu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 2 Lžíce vinného octa Přidáno do
  • 1 Lžíce cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začněte tím, že si červenou řepu očistíte a oškrábete. Je důležité ji dobře umýt, aby vám ve finální fázi nezbyl žádný písek nebo jiné nečistoty.

2. Krok

Řepu rozkrájíme na menší kousky a dáme do misky s vodou. Aby neztratila svou typickou rubínovou barvu, přidáme trochu citronové šťávy, která se postará o to, aby řepa zůstala svěží a krásně zbarvená.

3. Krok

Následně řepu uvaříme v osolené vodě do měkka. Do vody můžete přidat i trochu cukru, který zvýrazní přirozenou sladkost řepy.

4. Krok

Zatímco řepa vře, připravíme si křen. Ten nastrouháme na jemno. Zde platí zlaté pravidlo, že čím více křenu, tím pálější bude výsledek. Osobně preferuji střední pálivost.

5. Krok

Po uvaření řepu slijeme a necháme vychladnout. Když je už chladná, přidáme k ní nastrouhaný křen, osolíme a dochutíme vinným octem.

6. Krok

Nakonec všechno dobře promícháme a můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatný chutný a zdravý salát.

Podobné recepty

Salát z červené řepy s křenem

Výborný osvěžující salát, který je ideální jako příloha k hlavním jídlům.

Jablka s křenem

Jablka s křenem jsou po delší době nečekaně lahůdka, kterou jsem objevila při experimentech v kuchyni. Je to recept, který mi připomíná české tradice.

Salát z mrkve s křenem

Tradiční polský salát, který skvěle doplňuje masová i rybí jídla. Čerstvá mrkev a ostrý křen dodají každému jídlu výraznou, uspokojivou chuť.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami
Videorecept

Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami

Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Krémová pórková zeleninová příloha 3 přísady

"Pórkový krém je krásný a chutný recept, který jsem v rodině dělala mnohokrát. Nabízí krémovou konzistenci v kombinaci s jedinečnou chutí pórku. Snadno se připravuje a je skvělou přílohou k masu nebo rybě. Díky jemné smetanové konzistenci a jemné cibulové chuti pórku se tento krémový pórek doslova rozplývá na jazyku.

Podobné recepty

Salát z červené řepy s křenem

Výborný osvěžující salát, který je ideální jako příloha k hlavním jídlům.

Jablka s křenem

Jablka s křenem jsou po delší době nečekaně lahůdka, kterou jsem objevila při experimentech v kuchyni. Je to recept, který mi připomíná české tradice.

Salát z mrkve s křenem

Tradiční polský salát, který skvěle doplňuje masová i rybí jídla. Čerstvá mrkev a ostrý křen dodají každému jídlu výraznou, uspokojivou chuť.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami
Videorecept

Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami

Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.

Dýně připravená na sladkokyselo

Stále si vzpomínám, jak jsem poprvé dělala dýňové sladkokyselé koláče. Na večeři s přáteli jsem tento pokrm položila na stůl a okamžitě se stal hitem. Základem tohoto exotického sladkokyselého pokrmu je krásná dýně Hokkaido. Skvěle se hodí k podzimu a je plná lahodného koření. Jeho příprava je překvapivě snadná a na hosty udělá dojem.

Krémová pórková zeleninová příloha 3 přísady

"Pórkový krém je krásný a chutný recept, který jsem v rodině dělala mnohokrát. Nabízí krémovou konzistenci v kombinaci s jedinečnou chutí pórku. Snadno se připravuje a je skvělou přílohou k masu nebo rybě. Díky jemné smetanové konzistenci a jemné cibulové chuti pórku se tento krémový pórek doslova rozplývá na jazyku.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1149 recepty

Dezert

1606 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1831 recepty