INZERCE

Celerové placky

Zdravý a chutný pokrm, který můžete podávat jako samostatné jídlo, přílohu k masu nebo jídlo pro vegetariány a vegany. Celerové placky jsou krásně křupavé.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní ingredience

  • 2 ks celer Přidáno do
  • 2 ks brambora Přidáno do
  • 1 ks středně velký pór Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 1 lžička Solamyl Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička pepř Přidáno do

Na smažení

  • 100 ml olej Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistíme a nastrouháme celer, brambory a pór. Pór nastrouháme na jemno, celer a brambory na hrubém struhadle. Vše důkladně promícháme.

2. Krok

Přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.

3. Krok

Do pánve nalijeme olej a pořádně ho rozpálíme. Lžící nabíráme směs a klademe ji do pánve. Placky smažíme z obou stran do zlatova.

4. Krok

Hotové placky odkládáme na papírové ubrousky, aby se odsála přebytečná mastnota.

5. Krok

Placky podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Dojem z jídla umocníme podáním například s domácím tatarským omáčkem. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty