INZERCE

Celerové placky

Zdravý a chutný pokrm, který můžete podávat jako samostatné jídlo, přílohu k masu nebo jídlo pro vegetariány a vegany. Celerové placky jsou krásně křupavé.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Hlavní ingredience

  • 2 ks celer Přidáno do
  • 2 ks brambora Přidáno do
  • 1 ks středně velký pór Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 1 lžička Solamyl Přidáno do
  • 1 lžička sůl Přidáno do
  • 1 lžička pepř Přidáno do

Na smažení

  • 100 ml olej Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistíme a nastrouháme celer, brambory a pór. Pór nastrouháme na jemno, celer a brambory na hrubém struhadle. Vše důkladně promícháme.

2. Krok

Přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.

3. Krok

Do pánve nalijeme olej a pořádně ho rozpálíme. Lžící nabíráme směs a klademe ji do pánve. Placky smažíme z obou stran do zlatova.

4. Krok

Hotové placky odkládáme na papírové ubrousky, aby se odsála přebytečná mastnota.

INZERCE
5. Krok

Placky podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Dojem z jídla umocníme podáním například s domácím tatarským omáčkem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Celerové placky

Zdravý a chutný pokrm, který můžete podávat jako samostatné jídlo, přílohu k masu nebo jídlo pro vegetariány a vegany. Celerové placky jsou krásně křupavé.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Očistíme a nastrouháme celer, brambory a pór. Pór nastrouháme na jemno, celer a brambory na hrubém struhadle. Vše důkladně promícháme.

2. Krok

Přidáme mouku, vejce, solamyl, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.

3. Krok

Do pánve nalijeme olej a pořádně ho rozpálíme. Lžící nabíráme směs a klademe ji do pánve. Placky smažíme z obou stran do zlatova.

4. Krok

Hotové placky odkládáme na papírové ubrousky, aby se odsála přebytečná mastnota.

5. Krok

Placky podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu. Dojem z jídla umocníme podáním například s domácím tatarským omáčkem. Dobrou chuť!

Ingredience
Hlavní ingredience
2 ks
celer
2 ks
brambora
1 ks
středně velký pór
2 Lžíce
hladké mouky
2 ks
vejce
1 lžička
Solamyl
1 lžička
sůl
1 lžička
pepř
Na smažení
100 ml
olej