INZERCE

Casarecce allarrabbiata

Casarecce all'arrabbiata je tradiční italský pokrm, kde casarecce - specifický typ těstovin, je podáván s pikantní rajčatovou omáčkou. Název "arrabbiata" znamená "rozzlobená", což odkazuje na pálivost chilli papriček v omáčce.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g těstovin casarecce Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 červená chilli paprička Přidáno do
  • 400 g konzervovaných rajčat Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu Přidáno do
  • Parmezán na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Oloupejte a nakrájejte česnek. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky (pro méně pálivou verzi omáčky můžete semínka odstranit).

2. Krok

V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek a chilli. Smažte, dokud česnek nezačne zlátnout.

3. Krok

Přidejte konzervovaná rajčata (pokud používáte celá rajčata, rozmačkejte je dřevěnou lžící). Přidejte sůl a pepř podle chuti a nechte omáčku probublávat asi 15 minut, dokud se nezačne zahušťovat.

4. Krok

Mezitím vařte casarecce v osolené vodě podle instrukcí na balení. Uvařené těstoviny sceďte, ale nechejte trochu vody z vaření.

5. Krok

Hotové těstoviny přidejte do pánve s omáčkou a promíchejte, abyste je dobře pokryli. Přidejte trochu vody z vaření, pokud je to potřeba.

6. Krok

Podávejte casarecce all'arrabbiata horké, posypte parmazánem a ozdobte čerstvými bylinkami, pokud chcete.

7. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2573 recepty

Cuketa

89 recepty

Smažené

475 recepty

Masové pokrmy

1274 recepty

Dezert

1803 recepty

Brambory

393 recepty

Levná jídla

630 recepty

Čočka

34 recepty

Pomazánky

168 recepty

Mascarpone

125 recepty

Hlíva

8 recepty