Camembert pečený ve slanině
Camembert pečený ve slanině s grilovanou zeleninou ratatouille
Ingredience
Na grilovaný camembert se slaninou
- 1 ks kulatý camembert
- 4 plátky slaniny
- 1 Lžíce olivového oleje
- 1 ks stroužek česneku nasekaný
- 1 ks Tymián
- 1 ks Rozmarýn
- Sůl a pepř podle chuti
Na ratatouille
- 1 ks cuketu
- 100 g cherry rajčata
- 1 ks lilek
- 1 ks papriku červenou žlutou
- 1 ks rozdrcený stroužek česneku
- 2 lžice olivového oleje
- 1 červenou cibuli
- čerstvé bylinky tymián
- bazalku
- Sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Do hrnce vhodného do trouby nalijeme olivový olej a zahřejeme na střední teplotu. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, dokud nezačne vonět.
Přidáme lilek, cuketu, papriku a červenou cibuli, restujeme 5 minut. Vmícháme cherry rajčata, čerstvé bylinky, osolíme a opepříme.
Camembert potřeme olivovým olejem, posypeme česnekem, bylinkami, solí a pepřem.
Obalíme celý sýr plátky slaniny tak, aby ho zcela pokrývala.
Položíme ho na zeleninu v hrnci a necháme péct dalších 10–15 minut, dokud slanina nezezlátne a sýr se nezačne roztékat.
Bagetu podélně rozkrojíme a potřeme máslem, bylinkovým máslem nebo pestem z medvědího česneku. Dáme ji do trouby na posledních 5 minut pečení, dokud nebude křupavá.
Podáváme horký camembert se slaninou se zeleninovou směsí ratatouille a křupavou bagetou. Sýr lze nakrojit a nechat roztéct na zeleninu nebo nabírat s kousky bagety pro dokonalou kombinaci chutí.