INZERCE

Bublanina

Výborná bublanina s využitím sezónního ovoce. Ale můžeme použít i mražené nebo zavařené.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 12 hrnku másla změklého Přidáno do
  • 12 šálku cukru Přidáno do
  • 3 velká vejce oddělená při pokojové teplotě Přidáno do
  • 1 Lžíce Grand Marnier nebo jiného pomerančového likéru Přidáno do
  • 1 lžička pomerančové kůry Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 1 špetka vinného kamene Přidáno do
  • 1 šálek hladké mouky Přidáno do
  • 2 šálky čerstvých borůvek omytých zbavených stopek Přidáno do
  • moučkový cukr na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Shromážděte ingredience. Umístěte mřížku doprostřed trouby a předehřejte ji na 180 stupňů.

2. Krok

Máslem nebo lehce postříkejte sprejem na pečení formu.

3. Krok

Ve středně velké míse pomocí elektrického mixéru utřete máslo, cukr a žloutky do světlé a nadýchané pěny.

4. Krok

Přidejte likér, je-li použit, pomerančovou kůru a sůl a dobře promíchejte.

5. Krok

V čisté středně velké míse pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky s vinným krémem do tuha.

6. Krok

Tuhé bílky střídavě s moukou vmíchejte do směsi.

7. Krok

Těsto přelijte do připravené formy a rovnoměrně na něj rozprostřete borůvky. Ovoce do těsta vtlačte stěrkou. Pečte 30 až 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá blízko středu nevyjde čistá.

Podobné recepty

Piškotová bublanina s borůvkami

Piškotová bublanina nikdy neomrzí a s borůvkami je ještě lepší.

Bublanina z kokosové mouky

Koláč z kokosové mouky s rybízemi

Třešňová bublanina, jemná a krásně nadýchaná

Třešňová bublanina je sladký a voňavý dezert, česká klasika našich babiček a maminek. Tento recept je krásně jemný a nadýchaný a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.

Makový dortík

Tento dort připravíte spolu s pečením v průběhu hodiny 😊

Pavlova Cake

Pavlova dort je vynikající dezert pocházející z Nového Zélandu a Austrálie, který je pojmenován na počest známé ruské baletky Anny Pavlové. Skládá se z lehkého a křehkého meruňkového dortu, který je vrcholně pokrytý korouškou tvarohu a ovoce.

Dort k narozeninám

Světlý dortový korpus, lehká mascarpone náplň a čerstvé ovoce - skvělý narozeninový ovocný dort s mascarpone!

Podobné recepty

Piškotová bublanina s borůvkami

Piškotová bublanina nikdy neomrzí a s borůvkami je ještě lepší.

Bublanina z kokosové mouky

Koláč z kokosové mouky s rybízemi

Třešňová bublanina, jemná a krásně nadýchaná

Třešňová bublanina je sladký a voňavý dezert, česká klasika našich babiček a maminek. Tento recept je krásně jemný a nadýchaný a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.

Makový dortík

Tento dort připravíte spolu s pečením v průběhu hodiny 😊

Pavlova Cake

Pavlova dort je vynikající dezert pocházející z Nového Zélandu a Austrálie, který je pojmenován na počest známé ruské baletky Anny Pavlové. Skládá se z lehkého a křehkého meruňkového dortu, který je vrcholně pokrytý korouškou tvarohu a ovoce.

Dort k narozeninám

Světlý dortový korpus, lehká mascarpone náplň a čerstvé ovoce - skvělý narozeninový ovocný dort s mascarpone!

Reels

Nové