INZERCE

Zdroj: Pixabay

Autentické vietnamské kuřecí zeleninové smažení

Tato živá a aromatická vietnamská smaženice je spolehlivým společníkem do repertoáru každého domácího kuchaře. Bohaté barvy zeleniny nejenže dodávají estetický požitek, ale přinášejí také nesmírné zdravotní výhody.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Středně velká kuřecí prsa (pro veganskou variantu můžete použít i tofu) Přidáno do
  • 1 Papriku nakrájenou na plátky Přidáno do
  • 1 Cibule nakrájená na tenké plátky Přidáno do
  • 2 Mrkev, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 200 g Cukrový hrášek Přidáno do
  • 200 g Baby kukuřice Přidáno do
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekaného Přidáno do
  • 2 pl rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Rybí omáčky (pro veganskou verzi sójové omáčky) Přidáno do
  • 2 pl ústřicové omáčky (veganská ústřicová omáčka pro veganskou verzi) Přidáno do
  • 1 polévková lžíce cukru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Čerstvý koriandr k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve osušte kuřecí prsa a nakrájejte je na tenké plátky. Částečně zmražené kuře se lépe krájí na tenké plátky.

2. Krok

Poté kousky kuřete lehce obalte ve lžíci kukuřičného škrobu. Tento malý trik pomáhá udržet kuře během smažení měkké a vlhké.

3. Krok

Rozpalte wok nebo velkou pánev na středním plameni. Po rozpálení přidejte rostlinný olej.

4. Krok

Přidejte na tenké plátky nakrájené kuřecí maso a smažte je asi 4-5 minut nebo dokud nezhnědne. Dbejte na to, abyste ho nepřevařili, protože by mohlo ztvrdnout.

5. Krok

Kuře vyjměte z pánve wok a dejte stranou.

6. Krok

Poté přidejte do stejné pánve wok česnek a smažte ho, dokud nezačne vonět. Dávejte pozor na žár, abyste česnek nespálili.

7. Krok

Přidejte cibuli, papriku, mrkev, hrášek a baby kukuřici. Opět je smažte 5-7 minut, dokud zelenina mírně nezměkne, ale stále si zachová svou křupavost.

8. Krok

Mezitím v misce smíchejte rybí omáčku, ústřicovou omáčku, cukr a špetku soli a pepře a připravte omáčku na smažení.

9. Krok

Nyní přidejte uvařené kuře zpět do pánve wok, zalijte ho omáčkou a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.

10. Krok

Ochutnejte a případně upravte koření.

11. Krok

Před podáváním posypte smažený pokrm čerstvým koriandrem. Ten dodá pokrmu šmrnc a krásně doplní chutě.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Portugalský guláš "Caldo verde"

Caldo Verde je tradiční portugalský guláš, který se vyznačuje jednoduchostí a použitím čerstvých surovin. Tento recept jsem připravovala mnohokrát a vždy je to lahůdka pro smysly. Silná chuť kapusty a choriza se doplňuje se zemitou dobrotou kaštanových brambor a vytváří pokrm, který je vydatný a povzbuzující zároveň.

Polévka o půlnoci

Tato srdnatá polévka je skvělá pro pozdní hodiny. Je bohatá na chutě a dá se snadno a rychle připravit. Perfektní pro útulné setkání nebo oslavu Silvestra.

Vydatná westernová pánev s kuřecím masem a slaninou

"Západní pánev" je u nás doma často oblíbená, zejména o víkendech, kdy máme na vaření trochu více času. Směs šťavnatého masa, křupavé zeleniny a pikantního koření je skvěle doplněna chutí BBQ omáčky. Tato kombinace si nás pokaždé naprosto získala a já se na přípravu této pánve vždy těším.

Exotické kuřecí kari se zeleninou a rýží basmati

Tento recept na kuřecí kari se zeleninou je naprostou nutností pro všechny milovníky exotické kuchyně. Skvěle zakulacené, s jemnou pikantností a svěží chutí pikantního koření, přinášejí na stůl barvu a chuť - skutečný požitek pro chuťové buňky! Jako vášnivý kuchař jsem mezitím vyzkoušel mnoho kari pokrmů, ale toto kuřecí kari vždy upoutá pozornost zejména mých hostů.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Těstoviny se smetanou, masem a kukuřicí

Toto je lahodný a rychlý recept na těstoviny s kukuřicí, masem a smetanou.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Portugalský guláš "Caldo verde"

Caldo Verde je tradiční portugalský guláš, který se vyznačuje jednoduchostí a použitím čerstvých surovin. Tento recept jsem připravovala mnohokrát a vždy je to lahůdka pro smysly. Silná chuť kapusty a choriza se doplňuje se zemitou dobrotou kaštanových brambor a vytváří pokrm, který je vydatný a povzbuzující zároveň.

Polévka o půlnoci

Tato srdnatá polévka je skvělá pro pozdní hodiny. Je bohatá na chutě a dá se snadno a rychle připravit. Perfektní pro útulné setkání nebo oslavu Silvestra.

Vydatná westernová pánev s kuřecím masem a slaninou

"Západní pánev" je u nás doma často oblíbená, zejména o víkendech, kdy máme na vaření trochu více času. Směs šťavnatého masa, křupavé zeleniny a pikantního koření je skvěle doplněna chutí BBQ omáčky. Tato kombinace si nás pokaždé naprosto získala a já se na přípravu této pánve vždy těším.

Exotické kuřecí kari se zeleninou a rýží basmati

Tento recept na kuřecí kari se zeleninou je naprostou nutností pro všechny milovníky exotické kuchyně. Skvěle zakulacené, s jemnou pikantností a svěží chutí pikantního koření, přinášejí na stůl barvu a chuť - skutečný požitek pro chuťové buňky! Jako vášnivý kuchař jsem mezitím vyzkoušel mnoho kari pokrmů, ale toto kuřecí kari vždy upoutá pozornost zejména mých hostů.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Těstoviny se smetanou, masem a kukuřicí

Toto je lahodný a rychlý recept na těstoviny s kukuřicí, masem a smetanou.

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou, tradiční italské jídlo s mnoha variantami. Tento recept na zeleninové rizoto je doplněný o kuřecí maso a bohatou škálu zeleniny, která dodá jídlu nejen chutný základ, ale i výživné prvky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1149 recepty

Dezert

1606 recepty

Zapečené

386 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1831 recepty