INZERCE

Zdroj: oleksandranaumenko from Canva

Žitný chléb bez kvásku

Recept na křupavý domácí žitný chléb, který nevyžaduje kvásek. Tento chléb je plný živin a má robustní chuť, která je skvělá při servírování s máslem nebo pro robustní sendviče.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 g žitné mouky Přidáno do
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 20 g Solamyl Přidáno do
  • 10 g sůl Přidáno do
  • 10 g Suché droždí Přidáno do
  • 600 ml vody Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. V míse smíchejte žitnou mouku, hladkou mouku, solamyl, sůl a droždí.

2. Krok

Pomalu přidejte vodu a míchejte, dokud se nevytvoří těsto. Těsto by mělo být pevné a mělo by se odtrhnout od stěn misky.

3. Krok

Vyndejte těsto z misky a na mírně pomoučněném povrchu ho vypracujte do hladkého a elastického. Formujte těsto do bochánku.

4. Krok

Vložte těsto na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout po dobu 1 hodiny.

5. Krok

Po uplynutí kynutí těsto zase lehce prohněťte a znovu ho nechte kynout dalších 30 minut.

6. Krok

Pomocí ostrého nože udělejte na povrchu těsta několik šikmých řezů. Vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30 minut.

7. Krok

Poté snižte teplotu na 200 stupňů a pečte dalších 20 minut, nebo dokud chléb nezačne znít dutě, když na něj klepnete. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout na drátěné mřížce.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty