INZERCE

Žemlovka

Jednoduchý návod, jak proměnit zbytky starého chleba na chutný recept, kterým potěsíte hlavně děti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 plátků den starého chleba nakrájených na malé kousky Přidáno do
  • 2 Lžíce masla rozpusteného Přidáno do
  • 12 šálku rozinek volitelně Přidáno do
  • 2 šálky mléka Přidáno do
  • 34 šálku bílého cukru Přidáno do
  • 4 velká vejce rozšlehaná Přidáno do
  • 1 lžička mleté skořice Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 175 °C.

2. Krok

Kousky chleba vložte do 20centimetrové čtvercové formy na pečení. Chléb pokapejte rozpuštěným máslem a posypte rozinkami.

3. Krok

Mléko, cukr, vejce, skořici a vanilku šlehejte ve střední míse, dokud se dobře nespojí. Směs nalijte na chléb a lehce přitlačte vidličkou, dokud není celý chléb pokrytý a nenasákne tekutinu.

4. Krok

Pečte v předehřáté troubě, dokud chléb nezezlátne a po lehkém stlačení nepruží, asi 45 minut.

Podobné recepty

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Domácí italská pizza

Na italskou pizzu nemusíte pouze do restaurace! Tento recept není složitý, pouze to chce trpělivost nechat vykynout těsto - a pak už si jen můžete dopřát vynikající čerstvou pizzu! Rozhodně se nevyplatí šetřit na ingrediencích.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vynikající gratinované brambory se sýrovou krustou

Tyto brambory jsou křupavé uvnitř a roztaveným sýrem zahalené, dokonaloá kombinace chutí. Je to pokrm, který se hodí pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo přípravu jídla pro hosty.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Koláč Kiš

Kiš je oblíbený francouzský pokrm, který se skládá z otevřeného koláče naplněného směsí vajec, mléka nebo smetany a různých přísad, jako je sýr, maso, zelenina nebo mořské plody. Dnes vám představím recept na klasický kiš Lorraine, který obsahuje slaninu

Masový knedlík

Recept na vynikající domácí knedlík z mletého masa.

Podobné recepty

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory v kombinaci s mletým masem, nastrouhaným sýrem a kyselými okurkami chutnají vynikající.

Domácí italská pizza

Na italskou pizzu nemusíte pouze do restaurace! Tento recept není složitý, pouze to chce trpělivost nechat vykynout těsto - a pak už si jen můžete dopřát vynikající čerstvou pizzu! Rozhodně se nevyplatí šetřit na ingrediencích.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Kastrol z brambor a kysaného zelí

Bramborový nákyp s kysaným zelím ze švábské kuchyně patří k mým nejoblíbenějším jídlům, zejména v chladném období. Kombinace brambor a kysaného zelí se může zdát na první pohled zvláštní, ale chutná senzačně dobře. Bramborový nákyp je vydatné, hřejivé jídlo, které se skvěle hodí do chladných podzimních a zimních dnů.

Vynikající gratinované brambory se sýrovou krustou

Tyto brambory jsou křupavé uvnitř a roztaveným sýrem zahalené, dokonaloá kombinace chutí. Je to pokrm, který se hodí pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo přípravu jídla pro hosty.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Koláč Kiš

Kiš je oblíbený francouzský pokrm, který se skládá z otevřeného koláče naplněného směsí vajec, mléka nebo smetany a různých přísad, jako je sýr, maso, zelenina nebo mořské plody. Dnes vám představím recept na klasický kiš Lorraine, který obsahuje slaninu

Masový knedlík

Recept na vynikající domácí knedlík z mletého masa.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty