:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ez9uIP7LZPXo2kDACxl0/2d9bcfc8153d40bf3d39bfe52f76d1.jpeg)
Žemlovka
Jednoduchý návod, jak proměnit zbytky starého chleba na chutný recept, kterým potěsíte hlavně děti.
Ingredience
- 6 plátků den starého chleba nakrájených na malé kousky
- 2 Lžíce masla rozpusteného
- 1⁄2 šálku rozinek volitelně
- 2 šálky mléka
- 3⁄4 šálku bílého cukru
- 4 velká vejce rozšlehaná
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C.
Kousky chleba vložte do 20centimetrové čtvercové formy na pečení. Chléb pokapejte rozpuštěným máslem a posypte rozinkami.
Mléko, cukr, vejce, skořici a vanilku šlehejte ve střední míse, dokud se dobře nespojí. Směs nalijte na chléb a lehce přitlačte vidličkou, dokud není celý chléb pokrytý a nenasákne tekutinu.
Pečte v předehřáté troubě, dokud chléb nezezlátne a po lehkém stlačení nepruží, asi 45 minut.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Žemlovka
Jednoduchý návod, jak proměnit zbytky starého chleba na chutný recept, kterým potěsíte hlavně děti.
Předehřejte troubu na 175 °C.
Kousky chleba vložte do 20centimetrové čtvercové formy na pečení. Chléb pokapejte rozpuštěným máslem a posypte rozinkami.
Mléko, cukr, vejce, skořici a vanilku šlehejte ve střední míse, dokud se dobře nespojí. Směs nalijte na chléb a lehce přitlačte vidličkou, dokud není celý chléb pokrytý a nenasákne tekutinu.
Pečte v předehřáté troubě, dokud chléb nezezlátne a po lehkém stlačení nepruží, asi 45 minut.
Jak jste tento recept připravili?