:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/lMIWLoz3C4B1WoxdKJPN/af2a291bb349a127ca7a8481f4d6c0.jpeg)
Zdroj: Canva
Základní těsto na palačinky
Toto jemné těsto na palačinky je výborný recept na těsto na palačinky. Připravíte ho během chvilky a vaše palačinky budou více než výtečné!
Ingredience
- 1 šálek hladké mouky
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1⁄2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 šálek mléka
- 1 vejce
- 1 Lžíce oleje
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Jako první smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva v misce.
V jiné misce smíchejte mléko, vejce a olej.
Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a stále míchajte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Rozehřejte pánvičku na střední teplotu a potřete ji olejem nebo máslem.
Nalijte trochu těsta do pánve, asi 1/4 šálku na jednu palačinku, a rozprostřete ho rovnoměrně v pánvi.
Smažte palačinku cca 2 minuty či dokud se neobjeví bubliny na povrchu, poté ji otočte a opékejte další 1-2 minuty, dokud není krásně zlatavá.
Pokračujte s pečením zbytku těsta a poté servírujte palačinky s marmeládou, nutelou či javorovým sirupem.
Toto těsto na palačinky lze také upravit, přidáním různých přísad jako třeba kakao, skořice nebo vanilkového extraktu, aby se přizpůsobilo vašim chutím a preferencím.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Základní těsto na palačinky
Toto jemné těsto na palačinky je výborný recept na těsto na palačinky. Připravíte ho během chvilky a vaše palačinky budou více než výtečné!
Jako první smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva v misce.
V jiné misce smíchejte mléko, vejce a olej.
Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a stále míchajte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Rozehřejte pánvičku na střední teplotu a potřete ji olejem nebo máslem.
Nalijte trochu těsta do pánve, asi 1/4 šálku na jednu palačinku, a rozprostřete ho rovnoměrně v pánvi.
Smažte palačinku cca 2 minuty či dokud se neobjeví bubliny na povrchu, poté ji otočte a opékejte další 1-2 minuty, dokud není krásně zlatavá.
Pokračujte s pečením zbytku těsta a poté servírujte palačinky s marmeládou, nutelou či javorovým sirupem.
Toto těsto na palačinky lze také upravit, přidáním různých přísad jako třeba kakao, skořice nebo vanilkového extraktu, aby se přizpůsobilo vašim chutím a preferencím.
Jak jste tento recept připravili?