INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Vánoční sušenky

Klasické vánoční cukroví zdobené cukrovou polevou.

INZERCE

Ingredience

porce
25
  • 250 g Hladká mouka Přidáno do
  • 75 g moučkový cukr Přidáno do
  • 150 g Máslo Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Poté do směsi přidejte nakrájené máslo a vejce. Doporučení.

2. Krok

Směs dobře promíchejte a vypracujte z ní těsto.

3. Krok

Těsto nechte v lednici asi půl hodiny odpočívat zabalené v potravinářské fólii.

4. Krok

Poté těsto rozválejte na pomoučené desce a vykrajujte různé tvary vánočního cukroví.

INZERCE
5. Krok

Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut nebo dozlatova.

6. Krok

Po upečení můžete sušenky ozdobit cukrářskou polevou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

567 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vánoční sušenky

Klasické vánoční cukroví zdobené cukrovou polevou.

70
Zápis
25
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr a špetku soli. Poté do směsi přidejte nakrájené máslo a vejce. Doporučení.

2. Krok

Směs dobře promíchejte a vypracujte z ní těsto.

3. Krok

Těsto nechte v lednici asi půl hodiny odpočívat zabalené v potravinářské fólii.

4. Krok

Poté těsto rozválejte na pomoučené desce a vykrajujte různé tvary vánočního cukroví.

5. Krok

Sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut nebo dozlatova.

6. Krok

Po upečení můžete sušenky ozdobit cukrářskou polevou.

Ingredience
250 g
Hladká mouka
75 g
moučkový cukr
150 g
Máslo
1 kus
vejce
špetka soli