INZERCE

Vánoční linecké pečivo

Bez lineckého cukroví si už Vánoce ani nedokážu představit. Je to klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole.

INZERCE

Ingredience

porce
50
  • 300 g Hladká mouka Přidáno do
  • 200 g Máslo Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 1 kus žloutek Přidáno do
  • 1 bal Vanilkový cukr Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Džem na plnění Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na začátek si připravte všechny ingredience a předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Krok

Ručním mixérem smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek. Tento krok je velmi důležitý, protože máslo musí být řádně změklé a smíchané s ostatními přísadami.

3. Krok

Postupně přidávejte mouku se špetkou soli a hněťte těsto, dokud není hladké a nelepí se na ruce.

4. Krok

Mouku prosejeme přes jemné síto - vyválené těsto bude hladší a krásnější.

INZERCE
5. Krok

Hotové těsto dejte na hodinu do chladničky.

6. Krok

Poté těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte formičkami.

7. Krok

Linecké sušenky pečte asi 10 minut, dokud okraje nezačnou mírně hnědnout.

8. Krok

Po vychladnutí je lze slepit marmeládou.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vánoční linecké pečivo

Bez lineckého cukroví si už Vánoce ani nedokážu představit. Je to klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole.

120
Zápis
50
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na začátek si připravte všechny ingredience a předehřejte troubu na 180 stupňů.

2. Krok

Ručním mixérem smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek. Tento krok je velmi důležitý, protože máslo musí být řádně změklé a smíchané s ostatními přísadami.

3. Krok

Postupně přidávejte mouku se špetkou soli a hněťte těsto, dokud není hladké a nelepí se na ruce.

4. Krok

Mouku prosejeme přes jemné síto - vyválené těsto bude hladší a krásnější.

5. Krok

Hotové těsto dejte na hodinu do chladničky.

6. Krok

Poté těsto rozválejte na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte formičkami.

7. Krok

Linecké sušenky pečte asi 10 minut, dokud okraje nezačnou mírně hnědnout.

8. Krok

Po vychladnutí je lze slepit marmeládou.

Ingredience
300 g
Hladká mouka
200 g
Máslo
100 g
Moučkový cukr
1 kus
žloutek
1 bal
Vanilkový cukr
špetka soli
Džem na plnění