INZERCE

Zdroj: vm2002 from Canva

Vánoční koláč se skořicí

Recept na jednoduchý vánoční koláč se skořicí a ovocem.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 250 g Hladká mouka Přidáno do
  • 170 g Máslo Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 3 kus Vejce Přidáno do
  • 1 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 2 lžíce Mletá skořice Přidáno do
  • šťáva a nastrouhaná citronová kůra Přidáno do
  • 200 g Směs ovoce Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Mouku, máslo, cukr, vejce, prášek do pečiva a sůl důkladně promíchejte. Obvykle to dělám v kuchyňském robotu, ale lze to udělat i ručně.

2. Krok

Těsto by mělo být měkké a hladké, ne lepivé. Pokud je příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky.

3. Krok

Těsto nechte asi hodinu odpočívat na chladném místě.

4. Krok

Poté přidejte skořici, citronovou kůru a šťávu. Pro jinou chuť můžete použít také pomerančovou šťávu a kůru.

5. Krok

Nakonec vmíchejte nakrájené ovoce. Ale pozor, ne všechno ovoce má stejnou konzistenci a může těsto zvlhčit, takže to zohledňuji při jeho výběru a přípravě.

6. Krok

Těsto přeneste do vymazané a moukou vysypané formy.

7. Krok

Pečte při 180 °C asi 35-45 minut, ale zkuste špejlí, zda je koláč upečený.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Koláč z bílého jogurtu

Šťavnatý koláček, příprava trvá 10 minut a chutná výtečně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty