INZERCE

Zdroj: Pixabay: ha11ok

Vánoční čočkové závitky s Nutellou

Tento recept děláme každý rok během vánočních svátků a vždycky je u našich hostů hitem. Všichni si zamilují jeho strukturu a lahodnou letní domácí chuť. Základní recept jsem se naučila od své babičky a od té doby ho pro rodinu dělám každý rok. Je to efektní a lahodný koláč, který dokonale navodí vánoční atmosféru.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 25 dkg Mouka Přidáno do
  • 15 dkg máslo Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 10 dkg moučkový cukr Přidáno do
  • 5 dkg Mandle Přidáno do
  • 1 štipka sůl Přidáno do
  • 12 citron Nastrouhaná kůra Přidáno do
  • 10 dkg Nutella Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve do velké mísy prosejte mouku. Z vlastní zkušenosti vím, že těsto je vždy lepší a měkčí, pokud mouku nejprve prosejete.

2. Krok

K mouce přidejte máslo, moučkový cukr, vejce, nasekané mandle, sůl a citronovou kůru. Začněte hníst těsto, dokud se zcela nespojí. Pokud se vám zdá příliš lepivé, klidně přidejte ještě trochu mouky. A pokud je příliš suché, můžete ho změkčit přidáním trochy másla.

3. Krok

Těsto přikryjte a nechte ho asi 30 minut odpočívat v lednici. Tento krok je užitečný pro zvýšení pevnosti těsta, takže se s ním bude lépe pracovat.

4. Krok

Vezměte kousky těsta velikosti vlašského ořechu, prsty je na pomoučeném povrchu zploštěte a pak z nich vykrajujte kolečka.

5. Krok

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10-12 minut dozlatova. Je důležité si uvědomit, že při delším pečení při nižší teplotě bude linecké křehčí a drobivější.

6. Krok

Po vychladnutí lineckého těsta dejte mezi kolečka lžičku Nutelly a opatrně je slepte k sobě.

Podobné recepty

Domácí marcipán

Marcipán je oblíbenou pochoutkou po celém světě, zejména v Německu, kde nám babička vyráběla domácí marcipán. Tento jednoduchý recept je přesně ten, který už léta používám k výrobě marcipánu pro svou rodinu a přátele. I díky němu jsem si znovu prožila sladkou chuť svého dětství.

Křupavé ořechové sušenky na Vánoce

Tyto ořechové sušenky ráda peču o Vánocích. Připomínají mi dětství a útulné hodiny strávené v babiččině kuchyni. Díky koření z ořechů, jemnému máslovému těstu a lehkému nádechu vanilkového cukru jsou neodolatelné. Vždycky se těším, až je upeču, a ještě víc se těším, až je budu dávat jako dárek a pochutnám si na nich.

Pečený jablečný koláč

Tento pečený jablečný koláč je ovocný i slaný podzimní a zimní dezert, který vždy ráda připravuji. Nejenže naplní dům chutí skořice a pečených jablek, ale je také opravdovou ozdobou každého konferenčního stolku. Přidáním marcipánu získá klasické pečené jablko zcela nový nádech, který je velmi oblíbený.

Základní recept na drobenku, neboli žmolenku

Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.

Jednoduchý skořicový dort

Tento skořicový koláč je v mé rodině velmi oblíbený a vychází ze starého receptu mé babičky. Kombinace nadýchané struktury koláče a aromatické vůně skořice rozbuší každé srdce a vyvolá nádherné vzpomínky na útulné chvíle dětství.

Třešňová bublanina, jemná a krásně nadýchaná

Třešňová bublanina je sladký a voňavý dezert, česká klasika našich babiček a maminek. Tento recept je krásně jemný a nadýchaný a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.

Vánoční stromek s Nutellou

Blížící se vánoční svátky nás vybízejí ke kreativitě v kuchyni! Experimentovala jsem ve své kuchyni a vykouzlila vánoční stromek \Nutella\. Tato sladká pochoutka se líbí nejen těm nejmenším, ale i dospělým. Je snadná na výrobu, vypadá fantasticky a chutná božsky!

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Podobné recepty

Domácí marcipán

Marcipán je oblíbenou pochoutkou po celém světě, zejména v Německu, kde nám babička vyráběla domácí marcipán. Tento jednoduchý recept je přesně ten, který už léta používám k výrobě marcipánu pro svou rodinu a přátele. I díky němu jsem si znovu prožila sladkou chuť svého dětství.

Křupavé ořechové sušenky na Vánoce

Tyto ořechové sušenky ráda peču o Vánocích. Připomínají mi dětství a útulné hodiny strávené v babiččině kuchyni. Díky koření z ořechů, jemnému máslovému těstu a lehkému nádechu vanilkového cukru jsou neodolatelné. Vždycky se těším, až je upeču, a ještě víc se těším, až je budu dávat jako dárek a pochutnám si na nich.

Pečený jablečný koláč

Tento pečený jablečný koláč je ovocný i slaný podzimní a zimní dezert, který vždy ráda připravuji. Nejenže naplní dům chutí skořice a pečených jablek, ale je také opravdovou ozdobou každého konferenčního stolku. Přidáním marcipánu získá klasické pečené jablko zcela nový nádech, který je velmi oblíbený.

Základní recept na drobenku, neboli žmolenku

Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.

Jednoduchý skořicový dort

Tento skořicový koláč je v mé rodině velmi oblíbený a vychází ze starého receptu mé babičky. Kombinace nadýchané struktury koláče a aromatické vůně skořice rozbuší každé srdce a vyvolá nádherné vzpomínky na útulné chvíle dětství.

Třešňová bublanina, jemná a krásně nadýchaná

Třešňová bublanina je sladký a voňavý dezert, česká klasika našich babiček a maminek. Tento recept je krásně jemný a nadýchaný a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.

Vánoční stromek s Nutellou

Blížící se vánoční svátky nás vybízejí ke kreativitě v kuchyni! Experimentovala jsem ve své kuchyni a vykouzlila vánoční stromek \Nutella\. Tato sladká pochoutka se líbí nejen těm nejmenším, ale i dospělým. Je snadná na výrobu, vypadá fantasticky a chutná božsky!

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty