INZERCE

Zdroj: Canva

Vanilková pařížská šlehačka bez čekání

Rychlá a snadná pařížská šlehačka, která není nutné tradičně zdlouhavě tuhnout několik hodin. S touto verzí si můžete vychutnat jemný dezert bez potřeby dlouhého čekání.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 šálky studeného mléka Přidáno do
  • 1 Balení vanilkového pudinkového prášku Přidáno do
  • půl šálku cukru čtvrt čajové lžičky soli Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 Čaj lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru Přidáno do
  • Šlehačka na ozdobení Přidáno do
  • Kakaový prášek na posypání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, poté ji přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice. Nechte šlehačku ztuhnout a vychladnout po dobu asi 1-2 hodiny.

2. Krok

Ve středně velkém hrnci smíchejte vanilkový pudinkový prášek, cukr a sůl. Přidejte studené mléko a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.

3. Krok

Hrnec dejte na střední oheň a za stálého míchání vařte směs, dokud nezačne zhoustnout. To by mělo trvat zhruba 5-7 minut.

4. Krok

Jakmile směs začne hustnout, vařte ji ještě asi minutu za neustálého míchání, abyste se vyhnuli připálení.

INZERCE
5. Krok

Hrnec odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr), dokud se vše dobře nespojí.

6. Krok

Hotovou směs přelijte do misek nebo skleniček, ve kterých chcete Pařížskou šlehačku podávat.

7. Krok

Před podáváním na šlehačku přidejte vrstvu šlehačky a posypte kakaovým práškem.

8. Krok

Hotovou Pařížskou šlehačku můžete okamžitě podávat a vychutnat si její lahodnou chuť bez čekání.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1420 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Vanilková pařížská šlehačka bez čekání

Rychlá a snadná pařížská šlehačka, která není nutné tradičně zdlouhavě tuhnout několik hodin. S touto verzí si můžete vychutnat jemný dezert bez potřeby dlouhého čekání.

15
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, poté ji přikryjte potravinovou fólií a dejte do lednice. Nechte šlehačku ztuhnout a vychladnout po dobu asi 1-2 hodiny.

2. Krok

Ve středně velkém hrnci smíchejte vanilkový pudinkový prášek, cukr a sůl. Přidejte studené mléko a dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.

3. Krok

Hrnec dejte na střední oheň a za stálého míchání vařte směs, dokud nezačne zhoustnout. To by mělo trvat zhruba 5-7 minut.

4. Krok

Jakmile směs začne hustnout, vařte ji ještě asi minutu za neustálého míchání, abyste se vyhnuli připálení.

5. Krok

Hrnec odstavte z ohně a vmíchejte máslo a vanilkový extrakt (nebo vanilkový cukr), dokud se vše dobře nespojí.

6. Krok

Hotovou směs přelijte do misek nebo skleniček, ve kterých chcete Pařížskou šlehačku podávat.

7. Krok

Před podáváním na šlehačku přidejte vrstvu šlehačky a posypte kakaovým práškem.

8. Krok

Hotovou Pařížskou šlehačku můžete okamžitě podávat a vychutnat si její lahodnou chuť bez čekání.

Ingredience
2 šálky
studeného mléka
1 Balení
vanilkového pudinkového prášku
půl šálku cukru čtvrt čajové lžičky soli
1 Lžíce
masla
1 Čaj
lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru
Šlehačka na ozdobení
Kakaový prášek na posypání