Vajíčková roláda
Rychlá slaná roláda
Ingredience
- 1 Balení listového těsta
- 4 vejce uvařená na tvrdo
- 2 zelené Jarní cibule
- 2 pl pomazánkového másla
- 150 g strouhaného sýra
- 100 g Šunky
- sůl
- pepř
- vejce na potření
Nejnovější letáky
Postup
Uvařená vejce rozmačkáme vidličkou, přidáme pomazánkové máslo, nakrájenou cibuli. Promícháme, dochutíme solí a pepřem. Listové těsto na delší straně nakrájíme na cca 7cm dlouhé a 2cm široké proužky. Na těsto mimo proužky rozetřeme připravenou pomazánku. Pak přidáme strouhaný sýr a na drobno nakrájenou šunku. Roládu srolujeme k proužkům. Potřeme ji rozšlehaným vejcem až k proužkům. Proužky ale ne. Jednotlivý proužek vezme, jednou zatočíme a položíme na roládu. Pak celou roládu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a stočíme do kruhu a oba konce spojíme. Celou roládu potřeme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut do zlatova. Hotovo
Poznámka:
Vejce pokojové teploty vložíme do vařící vody a vaříme 9 minut. Pak vejce ochladíme ve studené vodě.
Načti si QR kód a uvidíš videorecept