INZERCE

Zdroj: s.tomkae from Canva

Tinktura z hroznů

Hroznový likér je jedním z mých nejoblíbenějších receptů pro zimní večery. Jeho sladkokyselá chuť, aromatická vůně a krásná barva mi připomínají podzimní dny strávené na vinobraní. Příprava této tinktury vyžaduje trochu trpělivosti, ale konečný výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 1 kg Hrozny Přidáno do
  • 12 kg Cukr Přidáno do
  • 12 litrů Lihoviny Přidáno do
  • 5 ks hřebíček Přidáno do
  • 2 větvičky Skořice Přidáno do
  • 2 větvičky Skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Hrozny nejprve důkladně omyjte.

2. Krok

Poté hrozny přendejte do sklenice a přidejte cukr, hřebíček a skořici. Vše důkladně promíchejte, až se cukr začne rozpouštět.

3. Krok

Když se cukr téměř úplně rozpustí, přidejte vodku. Přísady míchejte, dokud nedosáhnou jednotné konzistence.

4. Krok

Sklenici se směsí přikryjeme a necháme ji na tmavém a chladném místě asi 3-4 týdny. Během této doby tinkturu několikrát promícháme.

5. Krok

Po uplynutí této doby se tinktura přecedí přes husté síto nebo gázu a odstraní se z ní zbytky ovoce a koření.

6. Krok

Nalijte likér do lahví. Po stočení do lahví lze likér ihned konzumovat, ale doporučuji počkat několik dní - chuť a vůně budou ještě hlubší.

Podobné recepty

Jak vyrobit doma kombuchu

Kombucha je sladký čaj, který je následně fermentován pomocí scoby. SCOBY je vlastně zkratka pro symbiotickou kulturu bakterií a kvasinek.

Domácí Broskvový likér

Domácí broskvový likér je lahodný a osvěžující nápoj, který je perfektní na letní večery a slavnostní příležitosti. Jeho přírodní broskvová chuť a vůně vám připomene slunečné letní dny.

Vyrobte si sami trnkový likér

Tento recept vychází přímo z mé rodinné tradice - každý rok, když jsou trnky zralé a připravené ke sklizni, se pustíme do výroby tohoto speciálního likéru. Ovoce nechávám sklízet vždy po prvních mrazech, protože to pomáhá zvýraznit jeho lahodnou vůni. Trpělivost je zde opravdu klíčová; čím déle vydržíte čekat, tím intenzivnější bude chuť - a vyplatí se každá minuta!

Pomerančový likér

Výroba domácího pomerančového likéru je léty prověřený způsob využití sezónních citrusů. Při jeho pití si připadáte jako ve slunné Itálii, i když je za oknem šedivo a zima. Domácí likér má výjimečně intenzivní a přirozenou pomerančovou chuť a je ideální k podávání na závěr jídla, jako příloha k dezertům nebo jako přísada do jiných koktejlů.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

"Galao by susa" Cappucino Portugalsko

Na tento recept na galao jsem narazila při své cestě do Portugalska a řekla bych, že je to dokonalý výtvor pro všechny milovníky kávy! Vyžaduje jen pár ingrediencí a je poměrně snadný na přípravu, ale výsledkem je opravdu božská a krémová kávová pochoutka. Galao by susa je portugalské cappucino na bázi espressa a pěny me .

Med z černého bezu

Med z květů černého bezu je voňavý a zdravý produkt, který může být použit jak k léčení, tak k pečení. Jeho příprava je sice pracnější, ale určitě stojí za to.

Kávová vodka

Tuto kávovou vodku jsem poprvé připravila na narozeninovou oslavu své kamarádky, která je velkou milovnicí kávy. Napadlo mě, že spojení dvou jeho oblíbených věcí - kávy a vodky - bude perfektní dárek. A nemýlila jsem se! Kávová vodka vzbudila na oslavě vlny a teď je nezbytnou součástí každého setkání s přáteli. Myslím, že tento recept osloví každého milovníka silné kávy a dobrého alkoholu.

Podobné recepty

Jak vyrobit doma kombuchu

Kombucha je sladký čaj, který je následně fermentován pomocí scoby. SCOBY je vlastně zkratka pro symbiotickou kulturu bakterií a kvasinek.

Domácí Broskvový likér

Domácí broskvový likér je lahodný a osvěžující nápoj, který je perfektní na letní večery a slavnostní příležitosti. Jeho přírodní broskvová chuť a vůně vám připomene slunečné letní dny.

Vyrobte si sami trnkový likér

Tento recept vychází přímo z mé rodinné tradice - každý rok, když jsou trnky zralé a připravené ke sklizni, se pustíme do výroby tohoto speciálního likéru. Ovoce nechávám sklízet vždy po prvních mrazech, protože to pomáhá zvýraznit jeho lahodnou vůni. Trpělivost je zde opravdu klíčová; čím déle vydržíte čekat, tím intenzivnější bude chuť - a vyplatí se každá minuta!

Pomerančový likér

Výroba domácího pomerančového likéru je léty prověřený způsob využití sezónních citrusů. Při jeho pití si připadáte jako ve slunné Itálii, i když je za oknem šedivo a zima. Domácí likér má výjimečně intenzivní a přirozenou pomerančovou chuť a je ideální k podávání na závěr jídla, jako příloha k dezertům nebo jako přísada do jiných koktejlů.

Vánoční likér

Pomerančový likér jsem dělala několikrát, každý rok o Vánocích. Tento recept je skutečným skvostem mezi domácími tinkturami. Je sladký, ale ne přeslazený, s výraznou chutí čerstvých pomerančů a skvěle se hodí k podávání hostům na Štědrý den.

"Galao by susa" Cappucino Portugalsko

Na tento recept na galao jsem narazila při své cestě do Portugalska a řekla bych, že je to dokonalý výtvor pro všechny milovníky kávy! Vyžaduje jen pár ingrediencí a je poměrně snadný na přípravu, ale výsledkem je opravdu božská a krémová kávová pochoutka. Galao by susa je portugalské cappucino na bázi espressa a pěny me .

Med z černého bezu

Med z květů černého bezu je voňavý a zdravý produkt, který může být použit jak k léčení, tak k pečení. Jeho příprava je sice pracnější, ale určitě stojí za to.

Kávová vodka

Tuto kávovou vodku jsem poprvé připravila na narozeninovou oslavu své kamarádky, která je velkou milovnicí kávy. Napadlo mě, že spojení dvou jeho oblíbených věcí - kávy a vodky - bude perfektní dárek. A nemýlila jsem se! Kávová vodka vzbudila na oslavě vlny a teď je nezbytnou součástí každého setkání s přáteli. Myslím, že tento recept osloví každého milovníka silné kávy a dobrého alkoholu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1162 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1614 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1846 recepty