INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme mňamky, holky a kluci

Šťouchané brambory podle Pohlreicha

Šťouchané brambory je tradiční české jídlo, které je rychlé a snadné na přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg brambory Přidáno do
  • 200 g slanina Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 3 ks stroužky česneku Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte vodu a vařte, dokud nejsou měkké.

2. Krok

Mezitím na pánvi osmažte slaninu, dokud není křupavá. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.

3. Krok

Když jsou brambory vařené, slijte vodu a přidejte máslo. Šťouchajte brambory, dokud nezískají požadovanou konzistenci.

4. Krok

Přidejte směs slaniny, cibule a česneku hned po smíchání. Důkladně promíchejte a podávejte teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Mascarpone

130 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty

Oběd

2809 recepty