INZERCE

Staročeské zelňáky

Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho českých jídel se bez něj neobejde. My si dnes ukážeme, jak tyto placky ze sladkokyselého zelí a s kmínem připravit! Jsou jednoduché na přípravu a mají výbornou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g sádla Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • červená paprika Přidáno do
  • 500 g kysaného zelí Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • kmín Přidáno do
  • sádlo na vymazání plechu Přidáno do
INZERCE

Postup

65 min.
1. Krok

Do mísy dejte mouku, rozdrcené a nakrájené zelí, sádlo, sůl, pepř, kmín a papriku a pěkně si vypracujte těsto.

2. Krok

Těsto rozválejte na plát a vykrajujte kolečka.

3. Krok

Vykrojená kolečka položte na máslem vymazaný plech a pečte v troubě při 200 °C dozlatova.

4. Krok

A máte hotovo!

5. Krok

Podávat můžete například s čerstvým zelím či osmahnutou slaninou nebo špekem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty