INZERCE

Zdroj: olenayeromenkophotos from Getty Images

Španělská bramborová tortilla

Španělská bramborová tortilla je tradiční pokrm z jižního Španělska. Jedná se o jednoduché, ale výživné jídlo, které může být podáváno jako hlavní jídlo nebo jako snack.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Brambory Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 6 kus Velká vejce Přidáno do
  • 150 ml olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Kartofle a cibuli nakrájejte na tenké plátky a osolte.

2. Krok

V pánvi rozehřejte olej a přidejte brambory a cibuli. Vařte na středním ohni asi 20 minut.

3. Krok

Brambory a cibuli odebírejte pomalu a nechte olej usadit.

4. Krok

Důkladně rozšlehejte vajíčka a přidejte trochu soli. Poté přidejte již vařené brambory a cibuli.

5. Krok

Smažte směs na pánvi na středním ohni. Když se okraje začnou odlupovat, otočte tortillu a smažte dalších asi 5 minut.

6. Krok

Tortilla by měla být zlatavé barvy a mírně křupavá.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Snídaně

507 recepty

Dorty

290 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Zapečené

389 recepty