INZERCE

Slaný karamel

Slaný karamel je báječné dochucovadlo z pouhých 4 ingrediencí. Snadno a rychle ho připravíte za pouhých 10 minut a skvěle se hodí k obohacení a ochucení dortů, cheesecaků, cupcaků, sušenek nebo jen tak k jídlu po lžičkách.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • cukr Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • čerstvá smetana Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Prvním krokem při výrobě slaného karamelu je roztavení cukru, které se nazývá karamelizace. Budeme potřebovat pánev se silným dnem a cukr musíme rozpustit bez míchání, nanejvýš s pánví občas zatřepat. Když je cukr zcela roztavený a získal zlatavou barvu, přilijeme nejprve máslo a mícháme, dokud se zcela nerozpustí, poté smetanu a po minutě varu je slaný karamel hotový. Zbývá samozřejmě přidat sůl.

2. Krok

Recept je velmi jednoduchý: lze ho připravit během několika minut a bez kuchyňského teploměru. Tato univerzální omáčka má mnohostranné využití: lze ji použít ke zdobení a přípravě dortů, cheesecaků, sušenek, přelít jím misku zmrzliny, na panna cottu, pokud neodoláte a budete ji jíst po lžičkách!

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Klasický okurkový salát ze salátové okurky
Videorecept

Klasický okurkový salát ze salátové okurky

Okurkový salát je skvělý letní klasika, která je rychlá a snadná na přípravu. Je vynikající jako příloha k masu nebo rybě a skvěle chutná s trochou octa nebo citronové šťávy.

Maková náplň

Maková náplň do buchet, je velmi jednoduchá a zvládne ji každý.

Bazalkové pesto

Velmi snadné, velmi rychlé, přesně podle tradice: bazalkové pesto využijte jako koření na těstoviny, ale nejen na ně.

Jednoduše připravený smažený květák

Smažený květák miluji. Je to recept, který ráda dělám znovu a znovu. Květák je křupavý a chutný a vždy si vyslouží nadšené recenze všech mých hostů. Celková doba přípravy je asi 35 minut a recept vystačí asi na 4 porce. Nepotřebujete mnoho ingrediencí a celý postup je poměrně jednoduchý.

Jednoduše připravená omáčka z červeného vína

Aromatická, sytě červená omáčka, která perfektně ladí s různými masovými pokrmy. Tato omáčka z červeného vína jistě vezme dech vašim hostům.

Falafel recept

Hledáte nový recept a narazili jste na falafel? Nevíte, co je falafel? Falafel je fritovaná kulička nebo placka z bobů, z cizrny či z obojího a pochází z Egypta.

Veganská slanina ze seitanu

Jako dlouholetému veganovi mi křupavá a kouřová chuť slaniny opravdu chyběla. Po vyzkoušení několika rostlinných alternativ, které mě plně neuspokojily, jsem se rozhodla vytvořit vlastní veganskou slaninu. Po nesčetných experimentech a úpravách se o tento recept hrdě dělím se všemi - veganská slanina je vynikající!

Kysané zelí

Kysané zelí (neboli kvašené zelí) je tradiční pokrm středoevropské kuchyně, který se vyrábí z bílého zelí.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Klasický okurkový salát ze salátové okurky
Videorecept

Klasický okurkový salát ze salátové okurky

Okurkový salát je skvělý letní klasika, která je rychlá a snadná na přípravu. Je vynikající jako příloha k masu nebo rybě a skvěle chutná s trochou octa nebo citronové šťávy.

Maková náplň

Maková náplň do buchet, je velmi jednoduchá a zvládne ji každý.

Bazalkové pesto

Velmi snadné, velmi rychlé, přesně podle tradice: bazalkové pesto využijte jako koření na těstoviny, ale nejen na ně.

Jednoduše připravený smažený květák

Smažený květák miluji. Je to recept, který ráda dělám znovu a znovu. Květák je křupavý a chutný a vždy si vyslouží nadšené recenze všech mých hostů. Celková doba přípravy je asi 35 minut a recept vystačí asi na 4 porce. Nepotřebujete mnoho ingrediencí a celý postup je poměrně jednoduchý.

Jednoduše připravená omáčka z červeného vína

Aromatická, sytě červená omáčka, která perfektně ladí s různými masovými pokrmy. Tato omáčka z červeného vína jistě vezme dech vašim hostům.

Falafel recept

Hledáte nový recept a narazili jste na falafel? Nevíte, co je falafel? Falafel je fritovaná kulička nebo placka z bobů, z cizrny či z obojího a pochází z Egypta.

Veganská slanina ze seitanu

Jako dlouholetému veganovi mi křupavá a kouřová chuť slaniny opravdu chyběla. Po vyzkoušení několika rostlinných alternativ, které mě plně neuspokojily, jsem se rozhodla vytvořit vlastní veganskou slaninu. Po nesčetných experimentech a úpravách se o tento recept hrdě dělím se všemi - veganská slanina je vynikající!

Kysané zelí

Kysané zelí (neboli kvašené zelí) je tradiční pokrm středoevropské kuchyně, který se vyrábí z bílého zelí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty