INZERCE
Skvělé zelňačky

Skvělé zelňačky

Jednoduché a chutné jídlo, jak ho připravovala ještě moje babička. Rychlé, levné jídlo, které se dá jíst na slano i na sladko.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 112 kg bílé zelí Přidáno do
  • 500 g těstoviny Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • voda Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nahrubo nastrouháme čerstvou zelí. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a přidáme zelí. Osolíme, promícháme a pokryté necháme na menším ohni, aby zelí zmenšovala svůj objem. Následně zelí podlijeme vodou, zakryjeme a necháme dovest k měkkosti.

2. Krok

Když je zelí měkké, rychle ho sem tam orestujeme. Pokud přidáte trochu oleje, opeče se rychleji a snadněji. Nakonec přidáme černý pepř podle chuti, promícháme a necháme stranou, dokud si nevaříme těstoviny.

3. Krok

Nakonec jen smícháme zelí s těstovinou a můžeme podávat :-) Tyto placky mohou být slané i sladké. Pokud je chcete jíst sladké, nepřidávejte černý pepř a přidejte jen trochu soli. Přeji dobrou chuť!!!

Skvělé zelňačky - krok přípravy 1
4. Krok

Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty