INZERCE

Zdroj: Freepik

Rychlá domácí hořčičná okurka

Tato světlá, pikantní pochoutka zvýrazní chuť hot dogů, hamburgerů a sendvičů a představuje zajímavý kontrast ke grilovanému masu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Okurky (střední velikosti) Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 1 červená paprika Přidáno do
  • 1 šálek bílého cukru Přidáno do
  • 2 lžíce sůl Přidáno do
  • 12 polévková lžíce Kurkuma Přidáno do
  • 12 polévková lžíce Hořčičná semínka Přidáno do
  • 1 šálek bílého octa Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve důkladně omyjte okurky, cibuli a papriku.

2. Krok

Poté zeleninu oloupejte a nakrájejte na kostičky - já ji obvykle krájím na velikost asi 1/8 palce, aby byla správně křupavá.

3. Krok

Ve velké míse smíchejte zeleninu nakrájenou na kostičky, přidejte sůl a kurkumu a dobře promíchejte.

4. Krok

Nyní nechte směs asi hodinu odstát - tento krok je velmi důležitý, protože zajistí správné prolnutí chutí.

5. Krok

Po hodině přendejte zeleninovou směs do hrnce.

6. Krok

Do pánve přidejte cukr, hořčičná semínka a ocet.

7. Krok

Směs za občasného míchání přiveďte na mírném ohni k varu.

8. Krok

Po dosažení varu snižte teplotu na minimum a směs vařte asi 30 minut, dokud mírně nezhoustne - zde je klíčová trpělivost; uspěchání tohoto kroku by mohlo mít za následek vodnatou pochoutku.

9. Krok

Po upečení ji stáhněte z ohně a nechte vychladnout.

10. Krok

Vychladlý nálev nalijte do čistých sterilizovaných sklenic, uzavřete a uložte do chladničky - obvykle vydrží v chladničce několik týdnů, ale nedivte se, když ho spotřebujete mnohem dříve!

Podobné recepty

Domácí zavařené lečo

Zavařené lečo bez cibule je vynikající.

Nakládaná zelenina různých druhů

Tento recept na nakládanou zeleninu je naprostou nezbytností v mé kuchyni a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Nakládání zeleniny je skvělý způsob, jak chutně uchovat zbytky zeleniny, udělat z ní lahodnou přílohu nebo jí dochutit saláty, sendviče apod. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Zapečené nachos se sýrem

Nachos je skvělou pochoutkou nejen pro večer s přáteli, ale i jako předkrm či dobůtka na filmový veřer. Nachos se sýrem si jistě oblíbíte!

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Podobné recepty

Domácí zavařené lečo

Zavařené lečo bez cibule je vynikající.

Nakládaná zelenina různých druhů

Tento recept na nakládanou zeleninu je naprostou nezbytností v mé kuchyni a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Nakládání zeleniny je skvělý způsob, jak chutně uchovat zbytky zeleniny, udělat z ní lahodnou přílohu nebo jí dochutit saláty, sendviče apod. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Zapečené nachos se sýrem

Nachos je skvělou pochoutkou nejen pro večer s přáteli, ale i jako předkrm či dobůtka na filmový veřer. Nachos se sýrem si jistě oblíbíte!

Vařené hříbky

Vařené hříbky připravuji každý rok během houbařské sezóny.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty