INZERCE

Zdroj: IriGri8 from Getty Images

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

INZERCE

Ingredience

porce
4

rizoto

  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 200 g černá čočka Přidáno do
  • 200 g rýže pro rizoto (arborio) Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
  • 1 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 80 g parmezán Přidáno do

artyčoky

  • 4 Kusy artyčoky v oleji Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 1 Lžíce citronová šťáva Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V pánvi na středním ohni zahřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nebude měkká a průsvitná.

2. Krok

Přidejte černou čočku a rýži, smažte 2 minuty a poté přidejte bílé víno. Směs vařte, dokud víno téměř nevypaří.

3. Krok

Postupně přidávejte zeleninový vývar, po malých dávkách, a přitom stále míchejte. Takto pokračujte po dobu asi 20 minut, dokud rýže a čočka nebudou měkké.

4. Krok

Během vaření rizota připravte artyčoky. Artyčoky nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na pánvi s lžící olivového oleje. Přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.

INZERCE
5. Krok

Do hotového rizota vmíchejte máslo a parmezán. Promíchejte, dokud se máslo a sýr nerozpustí a rizoto nezíská krémovou konzistenci.

6. Krok

Hotové rizoto podávejte s artyčoky. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Rizoto s černou čočkou a artyčokem

Tento recept je skvělým způsobem, jak připravit lahodné a zdravé jídlo. Rizoto s černou čočkou je bohaté na bílkoviny a vlákninu, zatímco artyčoky jsou skvělým zdrojem antioxidantů.

45
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V pánvi na středním ohni zahřejte dvě lžíce olivového oleje. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nebude měkká a průsvitná.

2. Krok

Přidejte černou čočku a rýži, smažte 2 minuty a poté přidejte bílé víno. Směs vařte, dokud víno téměř nevypaří.

3. Krok

Postupně přidávejte zeleninový vývar, po malých dávkách, a přitom stále míchejte. Takto pokračujte po dobu asi 20 minut, dokud rýže a čočka nebudou měkké.

4. Krok

Během vaření rizota připravte artyčoky. Artyčoky nakrájejte na čtvrtiny a orestujte je na pánvi s lžící olivového oleje. Přidejte citrónovou šťávu a promíchejte.

5. Krok

Do hotového rizota vmíchejte máslo a parmezán. Promíchejte, dokud se máslo a sýr nerozpustí a rizoto nezíská krémovou konzistenci.

6. Krok

Hotové rizoto podávejte s artyčoky. Dobrou chuť!

Ingredience
rizoto
1 kus
cibule
2 Lžíce
olivový olej
200 g
černá čočka
200 g
rýže pro rizoto (arborio)
100 ml
bílé víno
1 l
zeleninový vývar
50 g
máslo
80 g
parmezán
artyčoky
4 Kusy
artyčoky v oleji
2 Lžíce
olivový olej
1 Lžíce
citronová šťáva