INZERCE

Zdroj: Pixabay

Řecká musaka s lilkem a mletým masem

Řecká musaka s lilkem a mletým masem je vynikající recept pro každého, kdo má rád tradiční řeckou kuchyni. Je to typický pokrm pro Řecko a je vynikající jak teplý, tak studený.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg lilku Přidáno do
  • 500 g mletého masa hovězí nebo vepřové Přidáno do
  • 1 šálek rajčatového protlaku Přidáno do
  • 12 šálku olivového oleje Přidáno do
  • 12 šálku bílého vína Přidáno do
  • 2 Lžíce sušené oregano Přidáno do
  • 2 Lžíce sušeného tymiánu Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • 2 šálky bílého jogurtu Přidáno do
  • 6 vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.

Lilky nakrájíme na tenké plátky a dáme je do vroucí osolené vody na 2-3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme je na oleji, poté přidáme maso a restujeme do změněné barvy. Přidáme rajčatový protlak, víno, koření a necháme asi 15 minut podusit. V míse smícháme jogurt s vejci a osolíme a opepříme. Vložíme polovinu lilkových plátků do zapékací misky, přidáme polovinu masové směsi a poté znovu vrstvíme lilky a maso. Nakonec přelijeme jogurtovou směsí. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 45 minut nebo do zlatavé barvy.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty