INZERCE

Zdroj: Pixabay

Řecká musaka s lilkem a mletým masem

Řecká musaka s lilkem a mletým masem je vynikající recept pro každého, kdo má rád tradiční řeckou kuchyni. Je to typický pokrm pro Řecko a je vynikající jak teplý, tak studený.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg lilku Přidáno do
  • 500 g mletého masa hovězí nebo vepřové Přidáno do
  • 1 šálek rajčatového protlaku Přidáno do
  • 12 šálku olivového oleje Přidáno do
  • 12 šálku bílého vína Přidáno do
  • 2 Lžíce sušené oregano Přidáno do
  • 2 Lžíce sušeného tymiánu Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • 2 šálky bílého jogurtu Přidáno do
  • 6 vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.

Lilky nakrájíme na tenké plátky a dáme je do vroucí osolené vody na 2-3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme je na oleji, poté přidáme maso a restujeme do změněné barvy. Přidáme rajčatový protlak, víno, koření a necháme asi 15 minut podusit. V míse smícháme jogurt s vejci a osolíme a opepříme. Vložíme polovinu lilkových plátků do zapékací misky, přidáme polovinu masové směsi a poté znovu vrstvíme lilky a maso. Nakonec přelijeme jogurtovou směsí. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 45 minut nebo do zlatavé barvy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty