INZERCE

Zdroj: PeteerS for iStockPhotos

Recept na sušenky

Miluji pečení sušenek, zejména o Vánocích. Toto klasické severoněmecké pečivo je nádherně křehké a doslova se rozplývá v ústech. Tento recept jsem dělala už nesčetněkrát a pokaždé byl výsledek fantastický. Chce to trochu trpělivosti, ale rozhodně to stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
40
  • 200 g změklé máslo Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • 300 g Mouka Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 2 Čajová lžička Bourbonský vanilkový cukr Přidáno do
  • 50 g Nasekané mandle Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Chcete-li upéct vřesové sušenky, dejte nejprve do mísy změklé máslo, cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Ráda k tomu používám ruční mixér, ale stejně dobře funguje i šlehač. Přidejte žloutek a dobře promíchejte.

2. Krok

Pak přidejte mouku a špetku soli. Vše dobře prohněťte, dokud nezískáte hladké těsto. Zjistil jsem, že nejlepší je použít k tomu ruce. Může se zdát, že se trochu lepí, ale nebojte se, to je normální.

3. Krok

Do těsta vmíchejte nasekané mandle. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do chladničky alespoň na dvě hodiny. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev).

4. Krok

Vychlazené těsto nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Sušenky z vřesového písku nechte na plechu mírně vychladnout, čerstvé z trouby jsou ještě trochu měkké, ale po vychladnutí ztuhnou.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Recept na sušenky

Miluji pečení sušenek, zejména o Vánocích. Toto klasické severoněmecké pečivo je nádherně křehké a doslova se rozplývá v ústech. Tento recept jsem dělala už nesčetněkrát a pokaždé byl výsledek fantastický. Chce to trochu trpělivosti, ale rozhodně to stojí za to.

40
Zápis
40
Počet porcí
Postup
1. Krok

Chcete-li upéct vřesové sušenky, dejte nejprve do mísy změklé máslo, cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Ráda k tomu používám ruční mixér, ale stejně dobře funguje i šlehač. Přidejte žloutek a dobře promíchejte.

2. Krok

Pak přidejte mouku a špetku soli. Vše dobře prohněťte, dokud nezískáte hladké těsto. Zjistil jsem, že nejlepší je použít k tomu ruce. Může se zdát, že se trochu lepí, ale nebojte se, to je normální.

3. Krok

Do těsta vmíchejte nasekané mandle. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do chladničky alespoň na dvě hodiny. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev).

4. Krok

Vychlazené těsto nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Sušenky z vřesového písku nechte na plechu mírně vychladnout, čerstvé z trouby jsou ještě trochu měkké, ale po vychladnutí ztuhnou.

Ingredience
200 g
změklé máslo
200 g
cukr
1
žloutek
300 g
Mouka
1 Štipka
sůl
2 Čajová lžička
Bourbonský vanilkový cukr
50 g
Nasekané mandle