INZERCE

Zdroj: PeteerS for iStockPhotos

Recept na sušenky

Miluji pečení sušenek, zejména o Vánocích. Toto klasické severoněmecké pečivo je nádherně křehké a doslova se rozplývá v ústech. Tento recept jsem dělala už nesčetněkrát a pokaždé byl výsledek fantastický. Chce to trochu trpělivosti, ale rozhodně to stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
40
  • 200 g změklé máslo Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • 300 g Mouka Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
  • 2 Čajová lžička Bourbonský vanilkový cukr Přidáno do
  • 50 g Nasekané mandle Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Chcete-li upéct vřesové sušenky, dejte nejprve do mísy změklé máslo, cukr a vanilkový cukr a vyšlehejte je do pěny. Ráda k tomu používám ruční mixér, ale stejně dobře funguje i šlehač. Přidejte žloutek a dobře promíchejte.

2. Krok

Pak přidejte mouku a špetku soli. Vše dobře prohněťte, dokud nezískáte hladké těsto. Zjistil jsem, že nejlepší je použít k tomu ruce. Může se zdát, že se trochu lepí, ale nebojte se, to je normální.

3. Krok

Do těsta vmíchejte nasekané mandle. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do chladničky alespoň na dvě hodiny. Předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev).

4. Krok

Vychlazené těsto nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut dozlatova. Sušenky z vřesového písku nechte na plechu mírně vychladnout, čerstvé z trouby jsou ještě trochu měkké, ale po vychladnutí ztuhnou.

Podobné recepty

Sušenky z vaječného bílku s ořechy

Tento recept na bílkové sušenky si ráda připravím vždy, když mi po pečení zbydou bílky. Je to velmi snadné a sušenky jsou vynikající a mají vysoký obsah bílkovin. Jsou ideální na svačinu mezi jídly nebo na cesty.

Florentinské sušenky Mandlové sušenky

Toto tradiční italské cukroví je oblíbené u mé rodiny a přátel a já je peču každý rok o Vánocích. Dokonalá kombinace křupavých mandlí, sladkého karamelu a hořké čokolády dělá tyto sušenky neodolatelnými!

Vyrobte si vlastní čokoládové lupínky 5 ingrediencí

Tento recept na čokoládový tvaroh jsem zdokonalila po nesčetných pokusech a neúspěších ve vlastní kuchyni. Klíčem je správná čokoláda a správný cukr. Čokoláda se jemně rozpustí a pak se dokončí polevou, která ji udělá extra křupavou. Není nic lepšího než domácí čokoláda - věřte mi!

Fantasticky lahodné mandlové makronky

Mandlové makronky jsou v mé rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou sladké, křupavé a plné mandlové chuti. Díky tomuto tradičnímu receptu, který jsem opakovaně testovala a zdokonalovala, jsou moje mandlové makronky zaručeným hitem při každé slavnostní příležitosti.

Veganské vanilkové a mandlové sušenky

Tento recept na sušenky je můj oblíbený během zimních prázdnin. I přes absenci másla mají sušenky krásnou strukturu a neodolatelnou chuť díky kombinaci mandlí a vanilky. Použití kokosového oleje místo másla dodává sušenkám krásnou lehkost, aniž by to bylo na úkor chuti. Tento recept jsme doma několikrát vyzkoušeli a zjistili, že je vynikající!

Veganské vánoční sušenky bez vajec

Není nic lepšího než vůně čerstvě upečených sušenek, která se line celým domem. Od té doby, co jsem vyzkoušela tyto veganské vánoční sušenky bez vajec, je peču každý rok. Nejenže jsou výborné, ale stačí na ně jen pár ingrediencí a jejich příprava je velmi snadná. Přesvědčte se sami!

Čajové sušenky veganské

Osobně tyto koláčky ráda připravuji pro zvláštní příležitosti nebo jen tak, když mám chuť na něco sladkého. Je to recept, který jsem dělala už mnohokrát a pokaždé se povedl dokonale. Navíc je veganský, a proto je ideální pro hosty se speciálními dietními požadavky.

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Podobné recepty

Sušenky z vaječného bílku s ořechy

Tento recept na bílkové sušenky si ráda připravím vždy, když mi po pečení zbydou bílky. Je to velmi snadné a sušenky jsou vynikající a mají vysoký obsah bílkovin. Jsou ideální na svačinu mezi jídly nebo na cesty.

Florentinské sušenky Mandlové sušenky

Toto tradiční italské cukroví je oblíbené u mé rodiny a přátel a já je peču každý rok o Vánocích. Dokonalá kombinace křupavých mandlí, sladkého karamelu a hořké čokolády dělá tyto sušenky neodolatelnými!

Vyrobte si vlastní čokoládové lupínky 5 ingrediencí

Tento recept na čokoládový tvaroh jsem zdokonalila po nesčetných pokusech a neúspěších ve vlastní kuchyni. Klíčem je správná čokoláda a správný cukr. Čokoláda se jemně rozpustí a pak se dokončí polevou, která ji udělá extra křupavou. Není nic lepšího než domácí čokoláda - věřte mi!

Fantasticky lahodné mandlové makronky

Mandlové makronky jsou v mé rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou sladké, křupavé a plné mandlové chuti. Díky tomuto tradičnímu receptu, který jsem opakovaně testovala a zdokonalovala, jsou moje mandlové makronky zaručeným hitem při každé slavnostní příležitosti.

Veganské vanilkové a mandlové sušenky

Tento recept na sušenky je můj oblíbený během zimních prázdnin. I přes absenci másla mají sušenky krásnou strukturu a neodolatelnou chuť díky kombinaci mandlí a vanilky. Použití kokosového oleje místo másla dodává sušenkám krásnou lehkost, aniž by to bylo na úkor chuti. Tento recept jsme doma několikrát vyzkoušeli a zjistili, že je vynikající!

Veganské vánoční sušenky bez vajec

Není nic lepšího než vůně čerstvě upečených sušenek, která se line celým domem. Od té doby, co jsem vyzkoušela tyto veganské vánoční sušenky bez vajec, je peču každý rok. Nejenže jsou výborné, ale stačí na ně jen pár ingrediencí a jejich příprava je velmi snadná. Přesvědčte se sami!

Čajové sušenky veganské

Osobně tyto koláčky ráda připravuji pro zvláštní příležitosti nebo jen tak, když mám chuť na něco sladkého. Je to recept, který jsem dělala už mnohokrát a pokaždé se povedl dokonale. Navíc je veganský, a proto je ideální pro hosty se speciálními dietními požadavky.

Babiččiny mandlové sušenky

Mandlové sušenky jsou v naší rodině o Vánocích naprostou nezbytností. Jsou neuvěřitelně snadné na přípravu, mají křupavou strukturu a jsou plné mandlové chuti. Tento recept jsem zdědila po své babičce, která nám tyto sušenky pekla každé Vánoce. Každé kousnutí ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na dětství.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Zapečené

384 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty