INZERCE
Recept na krémovou polévku z pečeného květáku
Lahodně krémová, přesto bez smetany, květáková polévka. Tento recept na květákovou polévku naprosto uspokojí vaši touhu po teplé, krémové polévce – není potřeba žádný sýr.
INZERCE
Ingredience
porce
1
- květák
- česnek
- vývar
- máslo
- muškátový oříšek
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
35 min.
1. Krok
Pečený květák je zde klíčový – květák při pražení v troubě rozvine karamelizované tóny s větší hloubkou chuti.
2. Krok
Jakmile je pečený květák téměř hotový, orestujte cibuli v polévkovém hrnci do měkka, potépřidejte česnek a zeleninový vývar. Přidejte orestovaný květák a směs vařte na sporáku asi 20minut, aby se chutě propojily.
3. Krok
Obsah hrnce přendejte do mixéru a přidejte máslo.
4. Krok
Rozmixujte polévku.
5. Krok
Dochuťte muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
6. Krok
Vrch ozdobte čerstvou petrželkou, zelenou cibulkou a pažitkou. Použijte to, co máte po ruce!