INZERCE

Zdroj: Pixabay: Bru-nO

Recept na belgické vafle

Jejich výroba je jednodušší, než si myslíte, a jejich chuti se nic nevyrovná. Tyto zlatohnědé, křupavé vafle jsou nezapomenutelné. Vyzkoušeno a zaručeno, s následujícím receptem můžete i vy ovládnout vědu výroby domácích vaflí.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 ml mléko Přidáno do
  • 200 g Mouka Přidáno do
  • 75 g máslo Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 1 pikantní sůl Přidáno do
  • 15 g kvasinky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 1 balíček Vanilkový cukr Přidáno do
  • Moučkový cukr na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí. Ujistěte se, že jsou všechny ingredience dobře promíchány, aby bylo snazší přidat vejce a mléko.

2. Krok

Rozpusťte máslo a za stálého míchání pomalu přidávejte vejce. Poté pomalu přidejte mléko. Doporučuji přidávat mléko po troškách a vždy důkladně promíchat, abyste získali jednotné těsto bez hrudek.

3. Krok

Těsto přikryjte a nechte v chladničce odpočívat alespoň 2 hodiny. Je důležité nespěchat, těsto potřebuje tuto dobu, aby dostatečně nabobtnalo.

4. Krok

Předehřejte vaflovač a začněte péct vafle. Na každou vafli použijte asi 1/2 hrnku těsta. Je důležité, abyste vafle na pánvi netlačili dolů, jinak nebudou tak měkké a lehké, jak by měly být.

5. Krok

Vafle usmažte dozlatova a podávejte teplé, posypané moučkovým cukrem.

Podobné recepty

Směs na pečení ve sklenici na brownies: sladký domácí dárek

Tato směs na pečení ve sklenici na brownies je dárek z mé kuchyně. Je to můj osobní favorit, který ráda dělám znovu a znovu. Brownies z této směsi jsou neuvěřitelně vlhké, čokoládové a jednoduše se rozplývají na jazyku.

Rychlý jablečný koláč

Nedávno jsem dostala jablka a rozhodla jsem se, že z nich vyzkouším nový rychlý dezert. Tak jsem našla tento recept na jablečný rychlý koláč, který vypadal jednoduše a dal se připravit za pouhých 30 minut. A výsledek byl vynikající.

Domácí marcipán

Marcipán je oblíbenou pochoutkou po celém světě, zejména v Německu, kde nám babička vyráběla domácí marcipán. Tento jednoduchý recept je přesně ten, který už léta používám k výrobě marcipánu pro svou rodinu a přátele. I díky němu jsem si znovu prožila sladkou chuť svého dětství.

Recept na Medovníkovou Cukrovou Polevu

Tento tradiční recept na cukrovou polevu na medovníky dodá vášim vánočním medovníkům konečný, zářivý vzhled. Její příprava je jednoduchá a chutná úžasně sladce, což perfektně doplňuje kořeněné medovníky.

Základní recept na drobenku, neboli žmolenku

Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.

Rychlý jablečný koláč z podnosu

"Rychlý jablečný koláč na podnosu" byl v mé rodině vždy oblíbeným koláčem. O víkendech a svátcích byl tento recept vždy důstojnou alternativou tradičního koláče s krémem. Jeho příprava nezabere mnoho času, nádherně voní po jablkách a skořici a chutná prostě božsky. Tento recept je ideální, pokud čekáte hosty a máte málo času na přípravu. Piškotová směs se smíchá s čerstvými jablky a upeče se v troubě na plechu.
anna01
anna01
Náhled receptu Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník
Videorecept

Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník

Hraběnčiny řezy jsou perfektní český zákusek, jako stvořené k nedělní kávě. Nezaberou příliš času, jsou chutné, vláčné, voňavé a příprava zabere maximálně hodinku.

Připravte sladké křehké těsto

Základem mnoha klasických koláčů a dortů je máslové křehké těsto. Toto těsto jsem dělala už stokrát a vždycky mě fascinuje, jak se z tak jednoduchých surovin dá vyrobit něco tak lahodného. Nejdůležitější je, aby máslo bylo opravdu studené a rychle zpracované, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku.

Podobné recepty

Směs na pečení ve sklenici na brownies: sladký domácí dárek

Tato směs na pečení ve sklenici na brownies je dárek z mé kuchyně. Je to můj osobní favorit, který ráda dělám znovu a znovu. Brownies z této směsi jsou neuvěřitelně vlhké, čokoládové a jednoduše se rozplývají na jazyku.

Rychlý jablečný koláč

Nedávno jsem dostala jablka a rozhodla jsem se, že z nich vyzkouším nový rychlý dezert. Tak jsem našla tento recept na jablečný rychlý koláč, který vypadal jednoduše a dal se připravit za pouhých 30 minut. A výsledek byl vynikající.

Domácí marcipán

Marcipán je oblíbenou pochoutkou po celém světě, zejména v Německu, kde nám babička vyráběla domácí marcipán. Tento jednoduchý recept je přesně ten, který už léta používám k výrobě marcipánu pro svou rodinu a přátele. I díky němu jsem si znovu prožila sladkou chuť svého dětství.

Recept na Medovníkovou Cukrovou Polevu

Tento tradiční recept na cukrovou polevu na medovníky dodá vášim vánočním medovníkům konečný, zářivý vzhled. Její příprava je jednoduchá a chutná úžasně sladce, což perfektně doplňuje kořeněné medovníky.

Základní recept na drobenku, neboli žmolenku

Připravit si drobenku neboli žmolenku jako od babičky je snadné. Stačí pár ingrediencí a půl hodinka času a připracíte si drobenku s perfektní konzistencí, která se hodí na různé typy koláčů a dezertů.

Rychlý jablečný koláč z podnosu

"Rychlý jablečný koláč na podnosu" byl v mé rodině vždy oblíbeným koláčem. O víkendech a svátcích byl tento recept vždy důstojnou alternativou tradičního koláče s krémem. Jeho příprava nezabere mnoho času, nádherně voní po jablkách a skořici a chutná prostě božsky. Tento recept je ideální, pokud čekáte hosty a máte málo času na přípravu. Piškotová směs se smíchá s čerstvými jablky a upeče se v troubě na plechu.
anna01
anna01
Náhled receptu Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník
Videorecept

Hraběnčiny řezy, neodolatelný český moučník

Hraběnčiny řezy jsou perfektní český zákusek, jako stvořené k nedělní kávě. Nezaberou příliš času, jsou chutné, vláčné, voňavé a příprava zabere maximálně hodinku.

Připravte sladké křehké těsto

Základem mnoha klasických koláčů a dortů je máslové křehké těsto. Toto těsto jsem dělala už stokrát a vždycky mě fascinuje, jak se z tak jednoduchých surovin dá vyrobit něco tak lahodného. Nejdůležitější je, aby máslo bylo opravdu studené a rychle zpracované, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledku.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty