INZERCE

Zdroj: Canva

Ražničí na plechu

Ražničí na plechu je tradiční balkánské jídlo, které se připravuje grilováním kousků marinovaného masa, jako je hovězí, vepřové nebo kuřecí, na speciálním plechu se špejlemi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 paprika Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • 8 kousků středně velkého bramboru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 lžíce papriky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky kmínu Přidáno do
  • špejle Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Rozehřejte troubu na cca 200°C.

2. Krok

Připravte si špejle na ražničí a vložte je do misky s vodou, aby se nespálily během pečení.

3. Krok

Nakrájejte maso, cibuli, papriku, rajče a brambory na stejně velké kostky.

4. Krok

Ve velké míse smíchejte olivový olej, papriku, sůl a kmín. Přidejte nakrájené ingredience a promíchejte, aby byly všechny kousky potažené směsí.

5. Krok

Vložte špejle na ražničí a postupně na ně navlékejte střídavě maso a zeleninu.

6. Krok

Položte ražničí na plech a pečte cca 20 minut, dokud nejsou ingredience měkké a maso pěkně zlatavé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty