:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/n8ny_8_AjHnAfzEjGG9z/e8d5dcc966b826a512cd7fdd40f3b4.jpeg)
Zdroj: ondhajek from Getty Images
Povidla z jablek
Povidla z jablek je tradiční český recept, který jsem dostala od mé babičky. Je to časově náročný způsob, jak připravit jablka, ale výsledek je delikátně sladké a bohaté povidlo, které je ideální na rohlíky, palacinky nebo jako příloha k masu.
Ingredience
- 5 kg jablek
- 1 kg cukru
- šťáva z citronu
- skořice
Nejnovější letáky
Postup
Jablka důkladně umyjte, očistěte od stopky a jadřinců a nakrájejte na menší kousky. Nemusíte je oloupávat, kůže se v povidle rozvaří a dodá potřebnou pektinovou základnu.
Jablka vložte do velkého hrnce a pečlivě přidejte cukr. Nechte je pomalu a trpělivě dusit. To je základ úspěchu. Nespěchejte, i když budete chtít. Jablka musí mít dostatek času na uvolnění jejich šťáv a pro dosažení té správné konzistence.
Po 2 hodinách dusení přidejte šťávu z citronu a skořici, které dotvoří celkovou chuť povidel. Opět nechte povidla na nízkém ohni a míchejte pravidelně, abyste předešli připálení.
Po 4-5 hodinách, kdy se povidla zahustí a bude mít temnější barvu, je čas je přelít do čistých sklenic. Sklenice vydezinfikujte - umyjte je v horké vodě a usušte. Povidla je nutné plnit do sklenic okamžitě po vaření a sklenice otočit dnem nahoru, aby se tvořil vakuum.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/LPo4CUJ0aLSnm18KteEx/e3797b26c296510ef4e3787e38638f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zw8g9q05pDchiz-kdBYU/17d0b4db17904532babf657af051f0.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/VQ4TDDz63iAZGjd6nZr5/cdde988bdf4543f274ca83edcfda5c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/igo8Y9CtP4cig-4-eVZv/edd23d3ebaf33863f4ea8e967442c1.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/p-xk5RDGV2sB68A4fNkg/b4c75aa536ba21be73e3b0f6a4652a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/8GWCWrxHiJ4MiPcnYQPe/797fce0c0275679d320e90b28ef134.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lhFjzuOisLHbvzUttEc_/0be1f2682fe5641ec347e01014e3df.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/eOerOj_Vhm580WGyiKx_/a0645331b544b60060c3d807a7b563.jpeg)











