INZERCE

Zdroj: Pixabay: silviarita

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina je lehká, osvěžující a příjemně kyselá. Navíc je její příprava naprosto jednoduchá, takže si ji můžete užívat kdykoli máte chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy pomeranče Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 300 ml voda Přidáno do
  • 2 lžíce Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme pomerančový sirup. Pomeranče omyjeme, osušíme a nastrouháme z nich kůru. Plody pak vymačkáme a šťávu přecedíme přes sítko. Kůru i šťávu odložíme stranou.

2. Krok

V malém hrnci smícháme cukr a vodu. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí a nevznikne sirup.

3. Krok

Do hotového sirupu vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Přidáme vanilkový extrakt a dobře promícháme. Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Krok

Když je směs studená, nalijeme ji do zmrzlinové mise a necháme zmrznout. Každou hodinu promícháme, aby se nám vytvořily krásné kryšťály zmrzliny.

5. Krok

Zmrzlinu podáváme samotnou nebo s ovoce. Můžeme ji také posypat nastrouhanou čokoládou nebo ořechy pro ještě bohatší chuť.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1416 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty