INZERCE

Zdroj: Akalashnikov00 from Getty Images

Pohankový chléb

Pohankový chléb je chutné, zdravé a bezlepkové řešení pro ty, kteří hledají alternativy k tradičním výrobkům z pšeničné mouky. Ideální k snídani nebo jako příloha k polévce.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g Pohanka Přidáno do
  • 1 hrnek teplé vody Přidáno do
  • 1 štipka Soli Přidáno do
  • 2 lžíce Lněného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Smíchejte pohankovou kaši s teplou vodou a solí a pak ji odložte na 2 hodiny.

2. Krok

Po dvou hodinách přidejte lněný olej, promíchejte a rozmixujte na hladké těsto.

3. Krok

Přesuňte těsto do pekáčku a poté ho vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

4. Krok

Po upečení chleba vyjmout z trouby a nechat vychladnout, než ho nakrájíme.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Žitný kváskový chleba

Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.

Domáci chleba s cibuli

Tento recept na domácí chleba s cibulí se mi osvědčil během let přípravy různých typů domácího pečiva. Sama jsem experimentovala se složením až jsem dospěla k této finální verzi, která vždy vykouzlí úžasně chutný a voňavý chléb.

Žitný chléb z domácí pekárny

Domácí pečivo je vždy čerstvé a chutné. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale nadýchaný a aromatický žitný chléb z domácí pekárny přímo ve vaší kuchyni.

Bezlepkový chléb

Chutný a aromatický chléb, který je ideální pro ty, kteří musí nebo chtějí omezit příjem lepku. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální dovednosti v pečení.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Chléb z podmáslí je křehký a má jemnou, nasládlou chuť. Je ideální pro snídani nebo svačinu.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

Žitný kváskový chleba

Tradiční žitný kváskový chleba, pečený z domácího kvásku. Chleba je hezky nadýchaný, s jemnou kůrkou a bohatou chutí. Tento recept je ideální pro začátečníky v pečení chleba.

Domáci chleba s cibuli

Tento recept na domácí chleba s cibulí se mi osvědčil během let přípravy různých typů domácího pečiva. Sama jsem experimentovala se složením až jsem dospěla k této finální verzi, která vždy vykouzlí úžasně chutný a voňavý chléb.

Žitný chléb z domácí pekárny

Domácí pečivo je vždy čerstvé a chutné. Tento recept vám umožní vytvořit dokonale nadýchaný a aromatický žitný chléb z domácí pekárny přímo ve vaší kuchyni.

Bezlepkový chléb

Chutný a aromatický chléb, který je ideální pro ty, kteří musí nebo chtějí omezit příjem lepku. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje žádné speciální dovednosti v pečení.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty