:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/UqydYatO05DeGHncEXrC/4320e66f2e686bd0c7bcebb3e37fea.jpeg)
Zdroj: joannawnuk from Getty Images
Pečené kuře na medu
Recept na pečené kuře na medu, které je šťavnaté, měkké a mírně sladké díky datlím a medu.
Ingredience
- 1 Kuře maso
- 2 Lžíce medu
- 2 Lžíce olivového oleje
- Šťáva z citrona
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 2 kus cibule
- 60 g datlí
- 150 ml bílého vína
- voda podle potřeby
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že kuře opláchněte a osušte. Poté kuře osolte a opepřete a nechte odpočívat. Zatímco kuře odpočívá, předehřejte troubu na 190 stupňů.
Smíchejte med, olivový olej, citronovou šťávu a nasekaný česnek v míse. Namažte marinádou kuře. Nezapomeňte, že čím déle necháte kuře v marinádě, tím lépe se chutě propojí.
Položte kuře do pekáče a posypte ho nakrájenou cibulí a datlemi. Přidejte bílé víno a dle potřeby přidejte vodu. Doporučuji mít v pekáči asi 2 cm vody, aby se kuře nepřipálilo.
Pečte kuře asi hodinu a půl, dokud není krásně zlatohnědé. Během pečení kuře občas polijte šťávou z pekáče, to umocní jeho chuť a zabraňuje mu vyschnout.
Až kuře bude hotové, vyjměte ho z trouby a nechejte ho asi 10 minut odpočívat před krájením. To pomáže kuřeti zachovat šťávu a chutí lépe.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/JiW_BnR-tJ1oOEE4E2zq/59af4fda7452fdc3b539142c2bf712.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/p-xk5RDGV2sB68A4fNkg/b4c75aa536ba21be73e3b0f6a4652a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/mnPwxhXiEZ4RdvHL4Mgo/59cb6c3fc43d70f6de214378554d21.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/GlsQi1wAWpENfxNUF_Q6/a3c15b96d89889388efcaaeca037fb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/J0mKH6Imvxv0mRY5ejIa/519d8aa0b5852b42680cfa47eb841f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/gxrBzDK4-R9U9hgnghWq/933e012dda2d16e2493ace7c586eea.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/cKKwLMz0vMX0kKqel7FW/b53d1ce3d0e4a6d8231bd60cf9515f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/yba-CdcZYaXa0FLUpR1I/cf366ff84b8a3af007199e4c30aae6.jpeg)











