INZERCE

Ovocný koláč s ricottou

Jedná se o bohatý, ale přitom svěží ovocný koláč, který je zvláště chutný díky kombinaci kyselých ovoce a sladkého tvarohu ricotta.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg ovoce podle chuti (jablka, hrušky meruňky třešně atd.) Přidáno do
  • 250 g mouky Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 250 g ricotty Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • citronová kůra z jednoho citronu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva.

2. Krok

Přidejte máslo a rychle zpracujte těsto.

3. Krok

Přidejte vejce, ricottu, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Zmíchejte dohladka. Těsto by mělo být viskózní.

4. Krok

Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

INZERCE
5. Krok

Polovinu těsta vložte do vymazané dortové formy, na těsto rozložte ovoce a zakryjte zbytkem těsta a nahoru opět položte ovoce.

6. Krok

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupňů asi 45 minut, nebo dokud není vrch krásně zlatohnědý.

7. Krok

Nechte koláč vychladit před podáváním.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1423 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Ovocný koláč s ricottou

Jedná se o bohatý, ale přitom svěží ovocný koláč, který je zvláště chutný díky kombinaci kyselých ovoce a sladkého tvarohu ricotta.

90
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva.

2. Krok

Přidejte máslo a rychle zpracujte těsto.

3. Krok

Přidejte vejce, ricottu, vanilkový extrakt a citronovou kůru. Zmíchejte dohladka. Těsto by mělo být viskózní.

4. Krok

Ovoce omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

5. Krok

Polovinu těsta vložte do vymazané dortové formy, na těsto rozložte ovoce a zakryjte zbytkem těsta a nahoru opět položte ovoce.

6. Krok

Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupňů asi 45 minut, nebo dokud není vrch krásně zlatohnědý.

7. Krok

Nechte koláč vychladit před podáváním.

Ingredience
1 kg
ovoce podle chuti (jablka, hrušky meruňky třešně atd.)
250 g
mouky
100 g
cukru
100 g
masla
3
vejce
250 g
ricotty
špetka soli
1 lžička
prášku do pečiva
1 lžička
vanilkového extraktu
citronová kůra z jednoho citronu