INZERCE

Ovocné coulis

Ovocné coulis je jemná ovocná omáčka francouzského původu, která je skvělým doplňkem k dezertům, zejména k cheesecakům, palačinkám nebo ledovým pudinkům. Tento recept je založen na jahodách, ale můžete použít jakékoliv ovoce, které máte po ruce a které máte rádi.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g ovoce Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • citron Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Ovoce očistíme, pokud používáme jahody, odstraníme stopky. Ovoce nakrájíme na kousky.

2. Krok

Přidáme ovoce do mixéru, přidáme cukr a citronovou šťávu. Mixujeme dokud nezískáme hladkou omáčku.

3. Krok

Omáčku přecedíme přes jemné síto do čisté misky, abychom odstranili jakékoliv zbylé kousky ovoce nebo semínka.

4. Krok

Ovocné coulis je připravené k použití hned jak je uvařeno, nebo ho můžete nechat vychladnout a skladovat v ledničce až týden.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Ovocné coulis

Ovocné coulis je jemná ovocná omáčka francouzského původu, která je skvělým doplňkem k dezertům, zejména k cheesecakům, palačinkám nebo ledovým pudinkům. Tento recept je založen na jahodách, ale můžete použít jakékoliv ovoce, které máte po ruce a které máte rádi.

20
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Ovoce očistíme, pokud používáme jahody, odstraníme stopky. Ovoce nakrájíme na kousky.

2. Krok

Přidáme ovoce do mixéru, přidáme cukr a citronovou šťávu. Mixujeme dokud nezískáme hladkou omáčku.

3. Krok

Omáčku přecedíme přes jemné síto do čisté misky, abychom odstranili jakékoliv zbylé kousky ovoce nebo semínka.

4. Krok

Ovocné coulis je připravené k použití hned jak je uvařeno, nebo ho můžete nechat vychladnout a skladovat v ledničce až týden.

Ingredience
500 g
ovoce
100 g
cukru
citron