:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/JxKz74NIHkJHDizmvJnb/80488bb8e0c2d6ea7f3f1fca58ef76.png)
Ovocné coulis
Ovocné coulis je jemná ovocná omáčka francouzského původu, která je skvělým doplňkem k dezertům, zejména k cheesecakům, palačinkám nebo ledovým pudinkům. Tento recept je založen na jahodách, ale můžete použít jakékoliv ovoce, které máte po ruce a které máte rádi.
Ingredience
- 500 g ovoce
- 100 g cukru
- citron
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Ovoce očistíme, pokud používáme jahody, odstraníme stopky. Ovoce nakrájíme na kousky.
Přidáme ovoce do mixéru, přidáme cukr a citronovou šťávu. Mixujeme dokud nezískáme hladkou omáčku.
Omáčku přecedíme přes jemné síto do čisté misky, abychom odstranili jakékoliv zbylé kousky ovoce nebo semínka.
Ovocné coulis je připravené k použití hned jak je uvařeno, nebo ho můžete nechat vychladnout a skladovat v ledničce až týden.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Ovocné coulis
Ovocné coulis je jemná ovocná omáčka francouzského původu, která je skvělým doplňkem k dezertům, zejména k cheesecakům, palačinkám nebo ledovým pudinkům. Tento recept je založen na jahodách, ale můžete použít jakékoliv ovoce, které máte po ruce a které máte rádi.
Ovoce očistíme, pokud používáme jahody, odstraníme stopky. Ovoce nakrájíme na kousky.
Přidáme ovoce do mixéru, přidáme cukr a citronovou šťávu. Mixujeme dokud nezískáme hladkou omáčku.
Omáčku přecedíme přes jemné síto do čisté misky, abychom odstranili jakékoliv zbylé kousky ovoce nebo semínka.
Ovocné coulis je připravené k použití hned jak je uvařeno, nebo ho můžete nechat vychladnout a skladovat v ledničce až týden.
Jak jste tento recept připravili?