Omáčka k panence
Hladká, bohatá omáčka, která dokonale doplňuje chutě pečené panenky. Recept využívá houbiček, červeného vína a smetany k vytvoření propracované chuti, která je zároveň jednoduchá na přípravu. Omáčka k vepřové panence vám okouzlí váš pokrm!
Ingredience
- 4 Kusy panenky
 - 500 g houbiček (
 - cibule
 - 4 Hřebíček česneku
 - 250 ml červeného vína
 - 1 a půl šálku smetany ke šlehání
 - sůl a pepř
 - olej
 
Nejnovější letáky
Postup
. Panenku důkladně opepříme a osolíme a osmahneme na pánvi s trochou oleje. Po opečení ji dáme stranou.
Na stejné pánvi přidáme trochu více oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek dozlatova.
Ke cibuli a česneku přidáme na plátky nakrájené houbičky a smažíme, dokud nebudou měkké.
Po smíchání vše přilijeme červeným vínem a necháme ho odpařit.
Ke směsi poté přilijeme smetanu, vše promícháme a necháme povařit cca 10 minut, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
Nakonec přidáme panenku zpět do omáčky a vaříme dalších 5-10 minut, aby se chutě propojily.