INZERCE

Zdroj: Pixabay

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 Gram Zelené nebo černé olivy Přidáno do
  • 1 l voda Přidáno do
  • 100 Gram mořská sůl Přidáno do
  • 2 Citrony Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • čerstvý tymián a rozmarýn Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Kuličky pepře Přidáno do
  • Extra panenský olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Pro recept na olivy v oleji olivy důkladně omyjte a vložte je do velké mísy. Přidejte vodu a mořskou sůl a míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Olivy by měly být zcela pokryty vodou. Mísu přikryjte a nechte ji 3 dny stát, přičemž vodu každý den vyměňujte.

2. Krok

Čtvrtý den vypusťte vodu z misky a nechte olivy oschnout.

3. Krok

Zatímco se olivy suší, připravte si nakládací koření: Omyjte citrony a nakrájejte je na plátky. Nasekejte stroužky česneku a smíchejte je s tymiánem a rozmarýnem, zrnky pepře a plátky citronu.

4. Krok

Vložte olivy do sklenice a přidejte směs koření. Nalijte tolik olivového oleje, aby byly všechny olivy pokryty.

INZERCE
5. Krok

Sklenici uzavřete a nechte ji na chladném a tmavém místě alespoň dva týdny, aby se chuť rozvinula.

6. Krok

Po dvou týdnech nakládání jsou nakládané olivy připraveny ke konzumaci. V lednici je můžete skladovat několik měsíců. Jsou ideální svačinkou k nápoji nebo středomořskému jídlu.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Pro recept na olivy v oleji olivy důkladně omyjte a vložte je do velké mísy. Přidejte vodu a mořskou sůl a míchejte, dokud se sůl nerozpustí. Olivy by měly být zcela pokryty vodou. Mísu přikryjte a nechte ji 3 dny stát, přičemž vodu každý den vyměňujte.

2. Krok

Čtvrtý den vypusťte vodu z misky a nechte olivy oschnout.

3. Krok

Zatímco se olivy suší, připravte si nakládací koření: Omyjte citrony a nakrájejte je na plátky. Nasekejte stroužky česneku a smíchejte je s tymiánem a rozmarýnem, zrnky pepře a plátky citronu.

4. Krok

Vložte olivy do sklenice a přidejte směs koření. Nalijte tolik olivového oleje, aby byly všechny olivy pokryty.

5. Krok

Sklenici uzavřete a nechte ji na chladném a tmavém místě alespoň dva týdny, aby se chuť rozvinula.

6. Krok

Po dvou týdnech nakládání jsou nakládané olivy připraveny ke konzumaci. V lednici je můžete skladovat několik měsíců. Jsou ideální svačinkou k nápoji nebo středomořskému jídlu.

Ingredience
500 Gram
Zelené nebo černé olivy
1 l
voda
100 Gram
mořská sůl
2
Citrony
4
stroužky česneku
čerstvý tymián a rozmarýn
1 Čajová lžička
Kuličky pepře
Extra panenský olivový olej