INZERCE

Odpalované těsto

Odpalované těsto recept je tradičním pokrmem české kuchyně. Vyznačuje se jednoduchostí přípravy a výbornou chutí. Toto těsto skvěle poslouží jako základ pro různé sladké i slané pokrmy, například pro štrůdl nebo knedlíky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 100 ml oleje Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Do velké mísy si nasypeme mouku a přidáme špetku soli.

2. Krok

Ve druhé míse si rozšleháme vejce s mlékem a olejem.

3. Krok

Směs z vajec, mléka a oleje postupně přiléváme do mouky a mícháme, dokud těsto není dostatečně hladké.

4. Krok

Poté, co je těsto hladké, začneme ho \odpalovat\ Tři minuty ho intenzivně mícháme a poté necháme odpočívat na teplém místě.

5. Krok

Po restu si z těsta utrhneme kousky a ty smažíme na oleji z obou stran dozlatova.

6. Krok

Hotové kousky vyndáme a necháme okapat na papírové utěrce. Odpalované těsto na knedlíky je také skvělou volbou!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty