INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/ipwOmYBNbXJ36O6g53h8/3224bf5a5380bfb078177cd0fc9567.png)
Odpalované těsto
Odpalované těsto recept je tradičním pokrmem české kuchyně. Vyznačuje se jednoduchostí přípravy a výbornou chutí. Toto těsto skvěle poslouží jako základ pro různé sladké i slané pokrmy, například pro štrůdl nebo knedlíky.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 100 ml oleje
- špetka soli
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
25 min.
1. Krok
Do velké mísy si nasypeme mouku a přidáme špetku soli.
2. Krok
Ve druhé míse si rozšleháme vejce s mlékem a olejem.
3. Krok
Směs z vajec, mléka a oleje postupně přiléváme do mouky a mícháme, dokud těsto není dostatečně hladké.
4. Krok
Poté, co je těsto hladké, začneme ho \odpalovat\ Tři minuty ho intenzivně mícháme a poté necháme odpočívat na teplém místě.
5. Krok
Po restu si z těsta utrhneme kousky a ty smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
6. Krok
Hotové kousky vyndáme a necháme okapat na papírové utěrce. Odpalované těsto na knedlíky je také skvělou volbou!