INZERCE
Nepečený jahodový cheesecake

Nepečený jahodový cheesecake

Bezlepkový veganský jahodový cheesecake bez pečení.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 170 g bezlepkových veganských sušenek Přidáno do
  • 100 g rozpuštěného vegan másla Alsan S Přidáno do
  • 12 kg zakysané vegan smetany Violife Přidáno do
  • 6 čajových lžiček kakaového másla Přidáno do
  • 8 g agaru Přidáno do
  • 500 ml vody Přidáno do
  • 12 kg jahod může být i o něco více Přidáno do
  • 8 polévkových lžic moučkového cukru Přidáno do
  • 1 polévkové lžíce Vanilkové pasty Přidáno do
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V robotovi rozdrťte sušenky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Hmotu vložte na spod dortové formy a prsty uhlaďte. Vložte do lednice.

2. Krok

Očistěte si jahody. Část z nich rozkrojte na půl a rozkrojenou částí je vložte po celém obvodu dortové formy. Formu opět vložte do lednice.

3. Krok

Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky a dejte stranou.

4. Krok

Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo a pak ho nechejte vychladit (ale tak, aby stále zůstalo tekuté, míchejte).

INZERCE
5. Krok

Do mísy dejte zakysanou smetanu, vmíchejte do ní moučkový cukr a vanilkovou pastu. Poté postupně a velmi opatrně vmíchejte rozpuštěné kakaové máslo.

6. Krok

Směs vlijte do formy a vložte zpět do lednice.

7. Krok

Do hrnce vsypte agar a cukr krystal, zalijte půl litrem vody. Do odměrky odměřte půl litru jahod a přidejte do hrnce. Uveďte do varu a vařte cca dvě minuty. Poté nechte vychladnout.

8. Krok

Jakmile je směs vychladlá, ale ještě stále tekutá, vlijte ji do formy a nechte vychladit v lednici přes noc.

INZERCE
9. Krok

Počítejte s tím, že po rozkrájení na porce bude smetanová vrstva spíše tekutější, což však dortu nic neubírá na tom, jak skvěle chutná!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image gf_vegan_girl

Nepečený jahodový cheesecake

Bezlepkový veganský jahodový cheesecake bez pečení.

30
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

V robotovi rozdrťte sušenky a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Hmotu vložte na spod dortové formy a prsty uhlaďte. Vložte do lednice.

2. Krok

Očistěte si jahody. Část z nich rozkrojte na půl a rozkrojenou částí je vložte po celém obvodu dortové formy. Formu opět vložte do lednice.

3. Krok

Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky a dejte stranou.

4. Krok

Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo a pak ho nechejte vychladit (ale tak, aby stále zůstalo tekuté, míchejte).

5. Krok

Do mísy dejte zakysanou smetanu, vmíchejte do ní moučkový cukr a vanilkovou pastu. Poté postupně a velmi opatrně vmíchejte rozpuštěné kakaové máslo.

6. Krok

Směs vlijte do formy a vložte zpět do lednice.

7. Krok

Do hrnce vsypte agar a cukr krystal, zalijte půl litrem vody. Do odměrky odměřte půl litru jahod a přidejte do hrnce. Uveďte do varu a vařte cca dvě minuty. Poté nechte vychladnout.

8. Krok

Jakmile je směs vychladlá, ale ještě stále tekutá, vlijte ji do formy a nechte vychladit v lednici přes noc.

9. Krok

Počítejte s tím, že po rozkrájení na porce bude smetanová vrstva spíše tekutější, což však dortu nic neubírá na tom, jak skvěle chutná!

Ingredience
170 g
bezlepkových veganských sušenek
100 g
rozpuštěného vegan másla Alsan S
12 kg
zakysané vegan smetany Violife
6 čajových lžiček
kakaového másla
8 g
agaru
500 ml
vody
12 kg
jahod může být i o něco více
8 polévkových lžic
moučkového cukru
1 polévkové lžíce
Vanilkové pasty
4 polévkové lžíce
cukru krystal