INZERCE

Zdroj: Youtube

Nejlepší nálev na utopence

Česká a slovenská klasika. Tím jsou utopenci, které jistě každý Čech či Slovák zná. Víte, ale jak je připravit a jak docílit chutného nálevu?

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 ml octa Přidáno do
  • 500 ml vody Přidáno do
  • 4 Lžíce cukru Přidáno do
  • 2 lžičky soli Přidáno do
  • 2 dopisy bobkové Přidáno do
  • 10 kuliček nového koření Přidáno do
  • 10 kuliček černého pepře Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 červená paprika Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Prvně ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl, bobkové listy, nové koření a černý pepř.

2. Krok

Přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut, aby se všechny přísady propojily a cukr a sůl se rozpustily.

3. Krok

Přidejte rozmačkaný česnek a případně nakrájenou papriku, cibuli a chilli papričky.

4. Krok

Pokud preferujete silnější pikantní chuť, nechte v nálevu i semínka z chilli papriček.

5. Krok

Vařte nálev ještě asi 5 minut, abyste uvolnili aroma z česneku a dalších přísad.

6. Krok

Poté odstraňte hrnec z ohně a nechte nálev úplně vychladnout.

7. Krok

Připravený nálev můžete použít k potopení utopených klobás či vajíček. Nechte je v nálevu minimálně 24 hodin, aby se plně naplnily vůní a chutí.

8. Krok

Po 24 hodinách jsou utopenci připraveni k podávání.

9. Krok

Můžete je servírovat s chlebem či jako součást pikantního občerstvení.

10. Krok

Nálev na utopence recept je hotový!

11. Krok

Pokud byste chtěli připravit nálev na utopence bez vaření, tato možnost takké existuje.

Podobné recepty

Nakládaní utopenci, vynikající hospodská klasika

Vyzkoušejte klasický recept na pravé hospodské nakládané utopence. Příprava zabere jen chvilku a pak už je stačí nechat odležet v lednici přes noc - a máte hotovo!

Tradiční texaské suché potírání bůčku

Tento jednoduchý, ale účinný recept na potření bůčku po texasku zajistí, že váš bůček bude aromatický a lahodný. Nádherná směs koření proniká během pečení do masa a dodává mu neodolatelnou vůni a chuť. Toto potírání lze použít i na jiné druhy masa, například vepřové, kuřecí a hovězí žebra.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Medová marináda na grilování

Tato medová marináda je dokonalým doplňkem k grilovanému masu. Med dodává masu jemnou sladkost, zatímco ostatní ingredience přidají pikantnost.

Lahůdková škvarková pomazánka

Připravte si lahůdkovou škvarkovou pomazánku, jednoduchá na přípravu a chutná jako od maminky! Ideální jako rychlá večeře s čerstvým pečivem nebo nebo jako dip na rodinných oslavách.

Bun bo nam bo recept

Bun bo nam bo je tradiční vietnamské jídlo, které kombinuje výrazné chutě hovězího masa, čerstvých bylinek a vývaru. Troufáte si recept bun bo nam bopřipravit?

Kuřecí tacos

Mexická kuchyně patří mezi ty nejoblíbenější na světě. Neznáte-li na kuřecí tacos recept, pojďme si společně připravit tacos s kuřecím masem, které zachutná opravdu každému!

Vepřové nudličky

Vepřové nudličky jsou klasickým jídlem české kuchyně. Jsou rychlé a snadné na přípravu a výborně chutnají. Tento recept vám přináší křupavé nudličky s omáčkou z rajčat a se zeleninou.

Podobné recepty

Nakládaní utopenci, vynikající hospodská klasika

Vyzkoušejte klasický recept na pravé hospodské nakládané utopence. Příprava zabere jen chvilku a pak už je stačí nechat odležet v lednici přes noc - a máte hotovo!

Tradiční texaské suché potírání bůčku

Tento jednoduchý, ale účinný recept na potření bůčku po texasku zajistí, že váš bůček bude aromatický a lahodný. Nádherná směs koření proniká během pečení do masa a dodává mu neodolatelnou vůni a chuť. Toto potírání lze použít i na jiné druhy masa, například vepřové, kuřecí a hovězí žebra.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Medová marináda na grilování

Tato medová marináda je dokonalým doplňkem k grilovanému masu. Med dodává masu jemnou sladkost, zatímco ostatní ingredience přidají pikantnost.

Lahůdková škvarková pomazánka

Připravte si lahůdkovou škvarkovou pomazánku, jednoduchá na přípravu a chutná jako od maminky! Ideální jako rychlá večeře s čerstvým pečivem nebo nebo jako dip na rodinných oslavách.

Bun bo nam bo recept

Bun bo nam bo je tradiční vietnamské jídlo, které kombinuje výrazné chutě hovězího masa, čerstvých bylinek a vývaru. Troufáte si recept bun bo nam bopřipravit?

Kuřecí tacos

Mexická kuchyně patří mezi ty nejoblíbenější na světě. Neznáte-li na kuřecí tacos recept, pojďme si společně připravit tacos s kuřecím masem, které zachutná opravdu každému!

Vepřové nudličky

Vepřové nudličky jsou klasickým jídlem české kuchyně. Jsou rychlé a snadné na přípravu a výborně chutnají. Tento recept vám přináší křupavé nudličky s omáčkou z rajčat a se zeleninou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty