INZERCE

Meruňkový koláč

Rychlý koláč pro milovníky ovoce

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 312 šálku hladké mouky Přidáno do
  • 2 šálky meruňkový džem Přidáno do
  • 114 šálku nesoleného másla Přidáno do
  • 14 šálku krystalového cukru Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 1 Lžíce pravého vanilkového extraktu Přidáno do
  • 1 Lžíce rumového extraktu Přidáno do
  • 1 hnědý cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a sůl.

2. Krok

Přidejte máslo a promíchejte vidličkou nebo rukou.

3. Krok

V malé míse smíchejte citronovou šťávu, vanilkový extrakt, rumový extrakt a prášek do pečiva.

4. Krok

Do směsi mouky přidejte tekutou směs a míchejte, dokud se nespojí.

5. Krok

Na plech nebo do zapékací mísy rozprostřete polovinu těsta.

6. Krok

Na těsto namažte meruňkový džem.

7. Krok

Rozprostřete zbytek těsta na vrstvu džemu.

8. Krok

Posypte těsto hnědým cukrem.

9. Krok

Nastrouhejte celý povrch pokrmu pomocí struhadla na sýr.

10. Krok

Předehřejte troubu na 190 °C a pečte asi 20 minut.

11. Krok

Nechte zchladnout v lednici alespoň jednu hodinu před podáváním.

12. Krok

Nakrájejte a dobrou chuť!

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Cukroví pracny

Recept na pro mě nejlepší cukroví pracny, které peču každý rok na Vánoce.

Podobné recepty

Tvarohová bábovka

Kdo by neměl rád sladké? A co takhle sladké ve spojení s výživným a především zdravým tvarohem? Tvarohová bábovka je skvělá pochoutka, kterou si jistě každý zamiluje a její příprava není vůbec složitá, takže nemusíte být zkušeným pekařem!

Vánoční kořeněné sušenky

Tyto lahodné kořeněné řezy dělám každý rok o Vánocích. Jsou tak chutné a aromatické, že se staly součástí našich svátečních tradic. Navíc je tento recept docela snadný na přípravu a zabere jen hodinu.

Medvědí pracny

Medvědí pracnz jsou typickým vánočním suchým pečivem. A kdy je vhodná doba začít péct Medvědí tlapky? Můžete je začít péct na Mikuláše - 3 týdny před Vánocemi. Budou chutnat výborně.

Cannoli siciliani

250 g hladké mouky 30 g cukru 30 g másla, změklého 1 vejce 60 ml bílého vína Špetka soli Olej pro smažení 500 g ricotty 150 g cukru moučka 100 g kandovaného ovoce (pomerančová kůra, citronová kůra apod.), nasekaného 50 g čokolády,

Hnětený jablečný koláč

Tradiční hnětený mošt, který chutná nejlépe z domácích jablek.

Rybízová buchta

Rybízová buchta je sladkým dezertem, který zahrnuje šťavnaté a kyselé rybízové ovoce v kombinaci s lehkým a vláčným dortovým těstem. Tato barevná a osvěžující buchta je ideální pro letní období, kdy je rybíz plně zralý. Je skvělou volbou pro sladkou tečku po jídle nebo jako dezert na různé příležitosti. Skvělou volbou může být také rybízová buchta s tvarohem nebo rybízová buchta se sněhem.

Zdravé sušenky z ovesných vloček

Recept na zdravé a chutné sušenky z ovesných vloček a banánů.

Cukroví pracny

Recept na pro mě nejlepší cukroví pracny, které peču každý rok na Vánoce.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty