INZERCE

Zdroj: Piotr Krzeslak from Getty Images

Marmeláda z rebarbory

Tato receptura na marmeládu z rebarbory je velmi snadná k přípravě a přináší chutný a zdravý domácí džem, který je skvělý pro rozmařilé snídaně nebo jako doplněk ke svačinám. Pokud máte rádi kyselou chutí rebarbory, tato marmeláda je rozhodně pro vás!

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg Čerstvé rebarbory Přidáno do
  • 1 kg cukru Přidáno do
  • 1 lžička citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rebarboru očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

V hrnci smíchejte rebarboru, cukr a citronovou šťávu.

3. Krok

Směs přiveďte k varu a vařte asi hodinu, dokud nezíská konzistenci marmelády. Pravidelně promíchejte.

4. Krok

Hotovou marmeládu z rebarbory ještě horkou naplňte do sterilizovaných sklenic, uzavřete a nechte zchladnout.

5. Krok

Marmeláda se skvěle hodí na toast, koláče nebo jako doplněk k jogurtu či tvarohu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty